HTML

Friss topikok

Zárkózz fel! Házzáró 25 részes fesztiválsorozat

2007.09.06. 11:35 bellini

Az Almássy Téri Szabadidőközpont Budapest legrégebbi koncerthelyszíne. Generációk találtak ott kedvenc zenekart, nagy szerelmet, boldogságtól mámoros éjszakákat. Előttünk egy szezon, mikor ezt felidézheti idős és fiatal: a jövőre 25 éves épület 25 fesztivállal ünnepli megnyitásának évfordulóját .Idén – mert jövőre bezár a Ház, véglegesen – ezért mindegyik fesztivál egy gyertya a ház képzeletbeli és valós születésnapi tortáján. Azonban előttünk még huszonöt ígéret – bár az Almássy megszűnik, mi mindenkit biztatunk: Zárkózz fel! Számolj velünk vissza, búcsúzzunk együtt!

A Ház nyitóbuliját szeptember 14-én, pénteken tartja. Ezen az éjszakán a Házba várunk mindenkit, aki valaha járt a házban, dolgozott, alkotott, szórakozott nálunk.

A közönség az Almássy Téri Szabadidőközpont koncertterébe érkezve egy interaktív galériában találja magát: a nyáron lezajlott Házváltozás során festményekké váltak a Szabadidőközpont belső felületei. Másfél hét alatt közel ötven képzőművész alkotott, köztük olyan ismert művészek is, mint Kiss Tibor, a Quimby énekese vagy Ef Zámbó István zenész vagy Menyhárt Tamás festőművész. A házat átalakító művészek  „hagyományos” képeiből háromnapos kiállítás nyílik ezen a napon délután 18 órakor. Ezen az estén fokozottan biztatunk mindenkit, csobbanjon egyet az őszbe: a koncertek kezdetéig ússzon egyet a földszinten található uszodában s felfrissülve vesse bele magát a hajnalig tartó fiestába.

Az Almássy Téri Szabadidőközpont utolsó évadát szeptember 14-én három női frontembereket felvonultató ingyenes fesztivál nyitja Csajfeszt címen. Az este különlegessége a női előadók felvonultatásán túl a pop, a jazz és a világzene különleges találkozása. Ezek az előadók-zenekarok még sosem játszottak együtt, a közös koncert reményeink szerint egyedi és egyszeri koncertélményt jelent majd. A program felépítése pontosan ügyel a hangulatra: az előadók „hangulati lépcsőkben” követik egymást.

Az estét Takáts Eszter koncertje nyitja. A fiatal énekesnő produkciója egyedülállóan igényes, egyszerre pop és folk, könnyűzene és finom jazz igényes szövedéke. Az eklektikus, de egységesen magas színvonalú Rövidtáv című album szerzői kiadásban, lemezkiadói háttér nélkül jelent meg. A szép csomagolás jól megírt, gyakran slágeres, változatos (olykor Róisín Murphy őrületét, olykor egy nyugodt folk tündért idéző) dalok előadója, Eszter makulátlan, stílusos énekével és hangulatos szövegekkel hamar meghódította az igényes popsanzonok kedvelőit. Nálunk különleges felállásban játszik este kilenctől.

Eszter után a suttogó propagandának köszönhetően egyre népszerűbb Magashegyi Underground következik. A rádiókban kellő és dicséretes gyakorisággal játszott Szeplős váll című sláger valószínűleg ezen az éjszakán sem marad ki a repertoárból. A Kaukázus frontemberét, Kardos Horváth Jánost  és egyik tagját, Fodor Máriuszt is felvonultató zenekart szintén egy női énekes neve fémjelzi: Bocskor Bíborka – az a Megasztár versenyző, aki a tévés megmérettetés során nem átállott egy alkalommal Quimby szerzeményt választani előadandó dalnak.

A koncertek sorát az eat me! zárja. A zenekar magát az elektropop műfajába sorolja, ahol a melodikus énekdallamot hol éteri elektro hangok, hol agytépő szintetizátor kísérik. Mindezt egy durva dob-és basszus alap teszi teljessé. A szöveg angol, a dekadens életöröm ihlette. Az eat me! dolgozott már Harcsa Veronika jazzénekesnővel és Czerovszky Henivel is. Az együttes Mostanra kezdi elérni csúcsformáját, amiben Kozma Orsi, a gyönyörű hangú energikus énekesnő van segítségükre.

A három női csapatot a Veszprémben működő Expresszó klub népszerű lemezlovasa, DJ Enikő követi a VOLT Fesztiválon és a Szigeten is megismert Enikő partyval.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: média esemény magyar koncert hír buli party sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr48158704

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Post divertido 2017.11.22. 21:41:52

A legtutibb szilveszteri outfit - Stíler blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása