HTML

Friss topikok

Meghalt Antonio Puerta focista

2007.08.28. 17:54 bellini

Kedd délután 22 éves korában elhunyt Antonio Puerta, az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla labdarúgója, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét.

A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni.

Az egyszeres spanyol válogatott Puerta - aki a májusi UEFA Kupa-döntőn az Espanyol elleni büntetőpárbajban a mindent eldöntő 11-est értékesítette - az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba került, ahol azóta is az intenzív osztályon kezelték.

Az andalúz klub arról tájékoztatta az EFE spanyol hírügynökséget, hogy az európai szövetség (UEFA) a tragédia hatására hozzájárult a keddi, AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtező - amelynek első felvonását 2-0-ra nyerte a Sevilla - elhalasztásához. A találkozót hétfőn pótolják be, így elmarad az aznapra tervezett Osasuna elleni bajnoki mérkőzés. Ugyanakkor a pénteki, AC Milan elleni Európai Szuperkupa-találkozót lejátsszák.

"A Milan elnöke, igazgatója, stábja, teljes csapata és minden alkalmazottja siratja az elhunyt Antonio Puertát, továbbá együttérzéséről biztosítja a sevillai barátokat, valamint a játékos családját. A Milan kész elfogadni az UEFA bármely döntését, amely az Európai Szuperkupa-mérkőzés lejátszására, illetve esetleges elhalasztására vonatkozik" - áll a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan hivatalos közleményében.

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr49151370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása