HTML

Friss topikok

Letették esküjüket a Magyar Gárda tagjai

2007.08.25. 17:38 bellini

Letették esküjüket a Magyar Gárda tagjai szombaton, a budapesti Szent György téren. A Budai Várban tartott rendezvényen 55 gárdista mondta el esküjét. Az esküt követően a felesketett gárdistáknak az okleveleket Für Lajos volt honvédelmi miniszter adta át. A rendezvényen, amelyen az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának becslése szerint mintegy kétezer ember jelent meg, felszólalt Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Magyar Gárda zászlaját felszentelte a katolikus, a református és az evangélikus egyház egy-egy képviselője.
 
Az MTI helyszínen lévő tudósítójának a Jobbik vezetői azt mondták: az első 56 gárdista csak "alaki kiképzést" kapott, további képzésük az elkövetkezendő hetekben kezdődik meg.

A budai Várban a rendezvény biztosítására több mint száz rendőrt vezényeltek fel, a főváros több pontján civil szervezetek tiltakozó demonstrációkat tartanak a gárda alakulása ellen.

MTI

1 komment

Címkék: média esemény magyar hír botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr51148808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donofrio 2007.08.25. 18:32:57

Éljen a Magyar Gárda!
süti beállítások módosítása