HTML

Friss topikok

Nyár a Lánchídon: komolyzenei hétvége fiatal zenészek fellépésével

2007.08.04. 10:43 bellini

A Komolyan és könnyedén című programmal folytatódik a Nyár a Lánchídon elnevezésű rendezvénysorozat szombaton és vasárnap; a komolyzenei hétvégén fiatal zenészek mutatkoznak be a közönségnek. Augusztus első hétvégéjén a Lánchídon megbizonyosodhat róla a közönség, hogy nemcsak egy koncertteremben, de egy budapesti városnéző séta közben is tökéletesen élvezhető a klasszikus zene - írják a szervezők. A rendezvényen tehetséges fiatal zenészek mutatkoznak be, legtöbben a Zeneakadémia már végzett vagy jelenlegi hallgatói. Szombaton kora délután és este a Lánchíd budai oldalán a nyugat-magyarországi Union Rézfúvós Kvintett lép pódiumra.
 
A Sopronban, Győrben és Szombathelyen élő művészekből álló együttes örökzöld dzsessz és dixieland melódiákat, illetve operett átiratokat is megszólaltat.

A Clark Ádám téri pódiumon szombaton és vasárnap délután is bemutatkozik a Corvinus Quartet. A vonósnégyes szabadtéri műsorába Mozart, Piazzolla, Gershwin és Joplin darabjaiból válogatott.

A híd pesti oldalán szombaton már délelőtt megkezdődnek a koncertek: a kelta és a magyar népzenéből, valamint a klasszikus zene elemeiből táplálkozó Katáng Zenekar Az üveghegyen túl... címmel ad műsort megzenésített gyerekversekből. Délután lép fel a Roosevelt téren az iskolás és óvodás gyerekekből álló Drums Ütőegyüttes, amely a népzenétől a musicaleken keresztül a mai modern zenéig sokféle dallamot játszik színes hangszerelésben.

Este mutatkozik be - ugyancsak a pesti oldalon - a Brass in the Five professzionális formáció. Gyerekeknek szóló koncertjüket zenetörténeti séta, hangszerbemutató és pantomim gazdagítja. A Roosevelt téren a Vándor Vokál zárja a szombat estét. Az énekesek repertoárjában magyar népdalok mellett bolgár, macedón, szerb, horvát, korzikai, szlovák, rutén, csuvas, görög és cigány dalok is szerepelnek.

Vasárnap a budai oldalon a népszerű Harcsa Veronika Quartet szórakoztatja a közönséget koradélután, majd a Canarro együttes mutatkozik be. Koncertjükön, amelyen a francia dzsessz világába is elkalandoznak, lassan feledésbe merülő akusztikus hangszereket ismertetnek meg a közönséggel. A pesti oldalon vasárnap délelőtt a Szeleburdi Meseszínház a brémai muzsikusok történetét játssza el a gyerekeknek. Délután az énekesképzéssel, a művészpályára való felkészítéssel, hangversenyek és operaelőadások létrehozásával foglalkozó Opera Viva Stúdió tagjai mutatkoznak be.

A Roosevelt téren este fellépő Quartet Escualo már európai zenei versenyeken is bizonyította, hogy a képzett komolyzenészek a tangó-műfajban is profik. Estjükön a XX. századi Argentína népszerű zenei világából adnak ízelítőt, Astor Piazzolla művein keresztül. Az estet a nyári lánchídi programok visszatérő vendége, a Halastó kórus zárja.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett, Nyár a Lánchídon című programsorozat keretében június 23. és augusztus 12. között nyolc hétvégén zárják le Budapest legrégebbi hídját, amelyen minden alkalommal más és más program várja az érdeklődőket. A Nyár a Lánchídon eseménysorozatát egy tánczenének szentelt program zárja a jövő hét végén.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar hír buli party érdekességek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr52132008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása