HTML

Friss topikok

Tessék szépen megnyugodni! Cáfol a katasztrófavédelem

2007.05.24. 19:23 bellini

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma sajtóosztályának vezetője az MTI-nek telefonon határozottan cáfolta, hogy nukleáris baleset történt volna Ukrajnában. "Semmilyen rendkívüli helyzet nem következett be egyetlen ukrajnai atomerőműben sem" - hangsúlyozta Ihor Krol, aki szerint voltak híresztelések oroszországi atombalesetről is.
   
   
Előzőleg Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője rémhírnek nevezte és határozottan cáfolta csütörtökön azt az sms-ben és szóbeszédben terjedő információt, hogy Ukrajnában nukleáris baleset történt volna.


Ha valóban történt volna baleset, a radioaktív sugárzást a műszerek azonnal jelezték volna a központi irányításban - mondta Dobson Tibor. A szóvivő kitért arra, hogy üzemzavar vagy baleset esetén az ukrán fél azonnal értesítené a Külügyminisztériumot és az Országos Atomenergiai Hivatalt, de a partnerszervezetek is tájékoztatnák a magyar katasztrófavédelmet.

A RIA-Novosztyi orosz hírügynökség még hétfői jelentése szerint a dél-oroszországi volgodonszki Atommas üzemben volt tűz, amelyet sikerült megfékezni, s a tűzeset következében senki sem sérült meg. Az üzem azonban már hosszú évek óta nem foglalkozik nukleáris technológiával.
MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média hírek hír botrány baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr3586655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása