HTML

Friss topikok

Rekordbevételt ért el a Shrek harmadik része

2007.05.23. 07:09 bellini

A Shrek harmadik része rekordbevételt ért el az észak-amerikai mozikban bemutatásának hétvégéjén, derült ki a vasárnap nyilvánosságra hozott adatokból. A zöld ogre kalandjaira több mint 122 millió dollár értékben váltottak jegyet a pénztáraknál, ezzel a Harmadik Shrek lett minden idők legjobban nyitó animációs filmje.

A filmet készítő DreamWorks marketing vezetője elmondta, hogy a premierhétvége teljesen felülmúlta várakozásaikat. A trilógiává bővült Shrek első része még csak 42 millió dollárt, a második pedig alig több mint száz millió dollárt termelt az első hétvégén. Teljesítményével az animációs film minden idők harmadik legjobban kezdő alkotása lett.

A Shrek, amelyhez olyan sztárok adták hangjukat, mint Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas és Justin Timberlake egy másik harmadik részt, a Pókember legújabb epizódját szorította le a bevételi lista első helyéről. Filmipari szakemberek arra számítanak, hogy a következő hétvégén egy újabb harmadik rész, a Karib-tenger kalózai sorozat következő darabja szorítja le az első helyről a zöld ogrét.

A bevételi lista harmadik helyén a 28 nappal később című brit horrorfilm folytatása, a 28 héttel később állt öt millió dolláros bevétellel, míg a negyedik helyet a Disturbia című thriller szerezte meg. Az első 12 helyen álló filmek összesen 173 millió dollárt termeltek a jegypénztáraknál.

Forrás: Független Hírügynökség

1 komment

Címkék: hírek film bulvár hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr5385674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása