HTML

Friss topikok

Karácsonyi műsor a Duna Televízióban

2009.12.21. 11:29 bellini

Karácsonykor a Duna Televízió ünnepi műsorokkal, filmklasszikusokkal, éjféli misével, a pápai Urbi et Orbi áldással, színvonalas karácsonyi ismeretterjesztő filmekkel és különlegesen szép mesekínálattal várja nézőit minden korosztályból.

 
December 24-én, a szenteste délelőttjén, 11.30-tól kivételes vendégekkel jelentkezik a Kívánságkosár. Idén együtt ünnepeljük a karácsonyt a kecskeméti SOS Gyermekfalu kis lakóival. Kevés dolog marad hű az emberhez – ilyen lehet például egy meghitt családi karácsony emléke. S bár ez nem adatik meg mindenkinek, vannak, akik segítő kezet nyújtanak – a karácsonyi Kívánságkosár vendége lesz Szabó Csilla, Malek Andrea és a Madách Színház táncegyüttese, Vincze Lilla, Csernik Szende láb-bábművész, a Holdvilág Színház és még sokan mások – akik együttes erővel és sok szeretettel megédesítik a nehéz helyzetben lévők és a nézők ünnepét is…
 
Együttérzés, gondoskodás, figyelem – a Duna Televízió nem csak műsort közvetít karácsonykor - hanem esélyt is. A szeretet árvái című műsor célja nem kevesebb, mint hogy lélektől lélekig juttasson el üzeneteket, embermeséket reménytelenségből indult, ígéretté fejlődött gyermekekről és felnőttekről, akik jövőt adnak: szóval, tettel, anyagiakkal.
 
A műsor advent vasárnapjain a Kárpát-medencét bejárva adott ízelítőt nehéz sorsú gyermekek hétköznapjaiból. Az Ünnepen, december 24-én, 15.00 órakor a Duna Televízió stúdiójából jelentkezik, itt lesz vendégünk Bagi Iván humorista, valamint az ismert énekes pár, Varga Feri és Balássy Betty is.
 
A műsorfolyam különlegessége volt, hogy minden adásban más és más népszerű képernyős személyiség adta nevét az ügyhöz: Szőke Viktóra Kőszegről, Morvai Noémi Budapestről, Gáspár Judit Nagyszalontáról, Kembe-Sorel Arthur Hajdújárásról jelentkezett. Szenteste ők is jelen lesznek a stúdióban, és megosztják velünk a műsorral kapcsolatos élményeiket, gondolataikat. Az ünnepi adást Barkó Judit vezeti.
 
A történelmi atmoszférájú kismartoni Esterházy-kastély a helyszíne a Haydn halálának 200. évfordulója tiszteletére megrendezett koncertnek. A teremtés című oratóriumot 21.55-kor tekinthetik meg. A csodálatos előadást a zeneszerzőről szóló osztrák portréfilm egészíti ki, melyet december 25-én, 20.35-kor láthatnak a nézők, címe Hallgatott ma már Haydnt?
Karácsonytól - vízkeresztig Beethoven a Duna Televízióbancímmel a Nemzet Televíziója különleges zenei élménnyel járul hozzá az ünnepi hangulathoz. December 26. és január 5. között, a késő esti órákban tűzi műsorára Beethoven kilenc szimfóniáját a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában.
 
Filmklasszikusokkal, halhatatlan történetekkel várja nézőit a Duna Televízió karácsonykor is.
24-én 20.05-től Jane Austen Emma című regényének két Emmy-díjjal jutalmazott angol változatát láthatják, Kate Beckinsale-lel a főszerepben. A 25-én 19.00 órától vetítésre kerülő Királylány a feleségemmel a 60 éve, 1959. november 25-én elhunyt Gérard Philipe-re is emlékezünk. Partnere Gina Lollobrigida, aki e filmmel kezdte francia filmes pályáját. A film a rendezőjét, Christian Jaque-ot az 1952-es Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb rendezés díjával tüntették ki.
 
A sajátos pályát befutott Mickey Rourke egyik legjobb alakítása volt az Assisi Szent Ferenc címszerepe, Liliana Cavani 1989-es nagyszabású életrajzi filmjében, amelyet december 26. 22.45-kor mutat be a Duna Televízió.
 
A szerelemről és a szeretetről szól Michel Gondry emberi melegséggel és érzelemmel teli, különleges humorú BAFFA- és Oscar-díjas filmje, az Egy makulátlan elme örök ragyogása. A filmetdecember 27-én, 21.00 órakor láthatják, főszereplői Jim Carrey és Kate Winslet.
 
Természetesen magyar filmet is ajánlunk nézőinknek: az öt éve e napon elhunyt színészóriásra, Bessenyei Ferencre emlékezve láthatjuk legendás szerepében, a Dúvadban és egy versműsorban, melyben a színész vall a költészet iránti szeretetéről, továbbá előadja legkedvesebb verseit (december 27., 13.35).
 
Izgalomban, látványban, humorban, nosztalgiában és romantikában nem lesz hiány a most induló Zorro-sorozatban. 78 epizód garantálja a kitűnő szórakozást december 22-től minden hétköznap 17 óra után.
 
Szenteste a klasszikusok és az igazi mesék napja. A kanadai Babar című animációt nem kell bemutatni sem az előző, sem a mostani generációnak. A sorozatból jól ismert szereplők és történetek idén egy kétrészes – Babar, az elefántok királya; A győzelem ünnepe – mozival ajándékozzák meg a nézőket december 24-én és 25-én reggel, elkalauzolva őket Elefántország varázslatos birodalmába.
 
A Kicsi Macius királyfi történetét - aki elhatározza, hogy az ország irányítására gyerekekből álló parlamentet hív össze - december 25-én, reggel mutatja be a Duna Televízió. Szintén nem csak gyermekeknek ajánljuk a Csillagszedő Márió című, animációs elemekkel kiegészített gyermekfilmet, amely hol szívszorítóan megejtő, hol pedig könnyfakasztóan mulatságos gyermeki gondolatok varázslatos világba viszi a nézőt december 26-án, 16.25-kor.
 
A Csendes éj című ausztrál animációs alkotás Jézus születésének körülményeit mutatja be. A szívderítő történet, a bájos rajzok, reményeink szerint nem csak a kicsiket, hanem az egész családot a képernyő elé vonzzák december 24-én, 8.45-kor. De nem csak önálló mesefilmekkel, hanem mesesorozatokkal is készülünk a karácsonyra. A belga Tündérmesék egy élőszereplős klasszikus mesefilm-sorozat, amely olyan történeteket elevenít fel, mint a Holle anyó, a Hófehérke, a Csipkerózsika, a Jancsi és Juliska vagy A Szépség és a Szörnyeteg. Olyan mesefilmekkel kényeztetjük a kicsiket, mint a Magyar népmesék, Ének a csodaszarvasról, Daliás idők, Három barát, egy eset, Oroszlánpapa és gyerekei, vagy Mirabella Mama házimozija. Copperfield David története is megelevenedik december 30-án, és 31-én a Duna Televízió képernyőjén.
 
Döntőjéhez érkezett a HETED7ORSZÁG – Benedek Elek mesemondóverseny, amelyet december 25-én, 16.50-kor láthatnak nézőink. A 7 országot képviselő kis versenyzőknek a nézők szimpátiáján túl ezúttal a háromtagú zsűri – Halász Judit, Cselényi László, Gryllus Vilmos – tetszését is ki kell vívniuk. De nézőink is újra szavazhatnak kedvencükre: december 27-én éjfélig voksolni lehet a kicsi mesemondókra!
 
Hagyományainak megfelelően a Duna Televízió karácsonykor is színvonalas kulturális ismeretterjesztő filmekkel várja a legkülönbözőbb korosztályú nézőit.
A háromkirályok rejtélye című spanyol ismeretterjesztő film – melyet december 25-én, 15.45 vetít a Duna Televízió – az Újszövetség egyik legkülönösebb történetét választotta vizsgálata tárgyául. Léteztek-e egyáltalán és ha igen, kik voltak a „háromkirályok”? A lélegzetelállítóan izgalmas és gyönyörű dokumentumfilm teológusok, tudósok és történészek véleményét összegezve próbálja kihámozni a mesés történet mögötti valóságot.
 
2009. december 24-én 17.05-kor dokumentumfilmet láthatnak A béke üzenete címmel. A "Csendes éj" minden idők legnépszerűbb és legszebb karácsonyi éneke. 300 nyelven és a legkülönbözőbb dialektusokban énekelik szerte a világon. Azt már kevesen tudják, hogy a világhírű dal két alkotója Franz Xaver Gruber zeneszerző és Joseph Mohr segédlelkész. 1816-ban írta meg a 24 éves Mohr a világhírű karácsonyi ének szövegét. Nem csak a karácsony üzenetét hordozza, de kifejezi azt a mérhetetlen békevágyat is, amely az emberekben az akkor már évek óta dúló háború és politikai viharok alatt felgyülemlett.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr461612751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása