HTML

Friss topikok

Szélesvásznú Duna TV a UPC digitális alapszolgáltatásaiban

2009.10.02. 12:08 bellini

Az új, lapos tévékészülékek képernyőméretéhez és a filmek eredeti képarányához egyaránt illeszkedő szélesvásznú képformátumban látható október 1-jétől a Duna Televízió adása a UPC digitális kábeles és műholdas televíziós alapkínálatában.

A UPC Magyarország és a Duna Televízió együttműködése révén mától már nemcsak néhány idegen nyelvű illetve nagyfelbontású (HD) tévéadás élvezhető a korszerű, 16:9-es szélesvásznú formátumban a UPC digitális kábeltelevíziós és a UPC Direct műholdas televíziós kínálatában, hanem – a magyar adások közül elsőként – a Duna TV számos műsora is. Az új képformátumú adások már a digitális alapszolgáltatás részeként foghatóak. Ezzel a csatorna szélesvásznú formátumban sugárzott műsorai a UPC előfizetéssel és újfajta, széles képernyős tévékészülékkel rendelkező nézők számára az eddiginél lényegesen jobb minőségben lesznek láthatók, jobban visszaadva a Duna Televízió különleges kínálatában szereplő filmalkotások eredeti képi világát. A szélesvásznú képméret ugyanakkor, helyes készülék-beállítás mellett a hagyományos 4:3 képméretű televíziókon is élvezhető marad.

Ahhoz, hogy a Duna Televízió új formátumban továbbított adása mindig a megfelelő módon jelenjen meg a képernyőn, a vételhez használt UPC médiabox vevőegység "beállítások/tv-beállítások " menüjében, a tévé típusánál, a hagyományos tévékészülékek esetében a "letterbox", az újabb, szélesvásznú tévékészülékek esetében a "16:9" opciót kell kiválasztani. Ez esetben a kép sem a hagyományos, sem az újabb tévéken nem lesz torz vagy a szélei nem lesznek levágva, és kitölti a teljes képernyőt.

A UPC Magyarország tervei között szerepel, hogy még idén megkezdje a Duna Televízió HD (nagy felbontású) változatának továbbítását is, amely lépés tovább erősíti a Duna Televízió és a UPC Magyarország minőség melletti elköteleződését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr561422584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása