HTML

Friss topikok

Hetente más-más ország tévései forgatnak az MTV stábjával

2009.07.22. 15:13 bellini

Angol, bolgár, német és román riporterek heti váltásban dolgoznak az MTV balatoni híradójának szerkesztőségével az idén. A külföldi kollégák riportjait a nézők a Balatoni Nyárban láthatják, de az újságírók saját hazai tévétársaságuk számára is forgatnak.
 
A Magyar Televízió is tagja annak a 38 ország televízióit tömörítő európai szervezetnek (Circom Regional), amelyben szakmai együttműködésre van lehetőség 376 tévétársasággal. „Ez az első ilyen kezdeményezés, hogy külföldi kollégákat hívtunk meg.  Egy-egy héten át dolgoznak velünk, riportjaik megjelennek a Balatoni Nyárban, de jó hírét viszik a Balatonnak, a Balatoni Nyárnak is, ugyanis valamennyien visznek vagy küldenek haza anyagot” – mondta Takács Kriszta, a műsor szerkesztője.
 
A Balatoni Nyár első vendég-kollégája, Peter Tat a BBC-től a Balaton Sound-on forgatott. „Az ő riportjában például megmutattuk a fesztivált a külföldiek szemével is” – tette hozzá a szerkesztő. Jelenleg Penka Angelova a bolgár televízió riportere dolgozik a balatoni stábbal, őt Ulla Küffer német, majd Mihai Ion román kolléga követi. Készítenek anyagokat arról, hogy ők hogyan látják a Balatont, de forgatnak egy-egy fontosabb eseményen, programon is. Az együttműködés a szakmai műhelymunka mellett segít Magyarország, illetve a Balaton népszerűsítésében a környező országokban.
 
A Balatoni nyár című műsort az idén a június 12-ei indulás óta összesen 38 napon láthatták az m1 nézői, a korábbi években megszokott helyén, közvetlenül az esti Híradó után. A Balatoni Nyár 2009-ben eddig átlagos nézettsége 555 ezer fő volt (6,0%), az átlagos közönségaránya pedig 15,5%. A legnézettebb adás a június 13-i volt 808 ezer fővel és a közönségarány is ekkor volt a legmagasabb (23,3%). Az átlagos napi elért közönség 675 ezer fő (7,3%) volt eddig, míg a 38 adás valamelyikébe a népesség 47,6%-a nézett bele legalább egy percre, ami 4,4 millió főt jelent.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr691261148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása