HTML

Friss topikok

VIVA Teleton - Végeredmény: 9,4 millió forint!

2009.01.06. 10:30 bellini

Hatalmas meglepetéssel zárult a VIVA Teleton gyűjtése: a sztárok és a csatorna a fiatalokkal közösen 9,4 millió forintot gyűjtött össze a Tűzoltó Utcai Gyermekkórház javára! Ekkora összeget egyáltalán nem reméltek a zenetévénél, ám kiderült, a jó ügyre a VIVA nézői és a sztárok sem sajnálták a pénzt, és nem törődtek azzal sem, hogy gazdasági világválságról szólnak a hírek. Mindenki mélyen a zsebébe nyúlt, hogy segítsen a klinikának, egy olyan készülék megvásárlásában, amelynek sok kisgyermek köszönheti majd az életét.

 

Győzike és Evelyn, Kozma Orsi, Zséda, Lola, Puskás Peti, Emilio, a Groovehouse, Kowalsky meg a Vega, a Zanzibár, a Bon Bon, a Fiesta, Dopeman és Kicsi Dope, Debreczeni Zita, Varga Feri és Balássy Betty, Babitsek Bernát, Metzker Viki – csak néhány név azok közül, akik részt vettek az idei Teleton műsorban, hogy adományaikkal és részvételükkel is növeljék a VIVA gyűjtésének bevételét. A 13 órás élő adás során a szervező csatorna és a sztárok elérték a célt: kilencmillió-négyszázezer forint gyűlt össze a gyerekkórház javára. Úgy látszik, a jótékonyság fontosabb, mint az ijesztő hírek a válságról.

 

„Ez kétmillió forinttal több, mint amit tavaly gyűjtöttünk össze. Ebből is látszik, hogy a fiatalok nem csak saját magukra gondolnak, hanem a jó ügy mellé állnak, akkor is, ha mindenhol arról hallanak, gazdasági válság van. Idén hatodik alkalommal rendeztük meg a Teletont, és látszik, hogy érdemes. Nagyszerű egy ilyen szép és grandiózus dolog részesének lenni, egy olyan műsorral dolgozni, amellyel segíteni tudunk. Köszönöm mindenkinek az adományokat, és azt, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a sztárok, és persze ennyi fiatal önzetlenül segített! Az összegyűlt pénzhez a VIVA hozzátett még fél milliót, így alakult ki a végösszeg, a 9,4 millió forint, hamarosan átadunk a kórháznak – mondta el Lengyel Attila, a VIVA programigazgatója.

 

Kinizsi Ottó a Teleton műsorában elárulta, őt személyes élmények is kötik a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikához.

 

„Pár napos volt a kislányom, amikor oda kerültünk. Előtte sehol nem tudták megállapítani, mi a baj, ami szerencsére nem volt nagy, csupán három-négy napot kellett eltöltenünk ott. Az alatt az idő alatt rájöttem, hogy akik ebben a kórházban dolgoznak, kitűnően teszik a dolgukat. Egy fiatal éjszakás nővérre emlékszem leginkább: csodálkoztam, hogy tud olyan érzéketlenül nyúlni a gyerekemhez, hogy tudja simán belészúrni a tűt. Aztán az egyik éjszaka kimentem, és nem találtam a helyén. Ideges lettem, mert azt hittel, csetel, vagy telefonál. Ahogy mentem a folyosón, láttam, hogy az egyik szoba ajtaja nyitva van, és a nővér benn ül, egy nagyon rossz állapotban lévő kisfiú kezét fogva, könnyes szemmel. Ekkor megértettem, hogy ha nem lenne elég kemény, nem tudná elvégezni a munkáját, de neki is vannak érzései…” – mesélte a Barátok közt sztárja, aki a kezdeti aggodalmak után ma már boldog apuka, aki reméli, hogy a következő Teletonon is részt vehet, hiszen nagyon fontosnak tartja a jótékonyságot.

 

Dopeman is úgy véli, a jótékonyság kötelező. A rapper és öccse is vendégei voltak a Teletonnak, mint minden évben, idén is segítettek, nemcsak jelenlétükkel, hanem adományukkal is.

 

„Nagyon örülünk, hogy emellé az ügy mellé állhattunk idén is. Minden évben eljövünk, az első Teletonra – amikor még nem pénzt, hanem ajándékokat hoztunk – én vittem a legtöbb ajándékot. Jó, hogy ennyi pénz összegyűlt, hiszen jó helyre kerül!”

 

Terecskei Ritának is szívügye a jótékonyság. Az énekesnő boldog, hogy a VIVA-val együtt hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinika új, életmentő készüléket kaphat.

 

"Ha az ismertségünk segít abban, hogy egy ilyen fontos ügyet többen támogassanak, akkor úgy érzem, kötelességünk kiállni a kezdeményezés mellett. Nagyon örülök, hogy idén ennyi pénzt sikerült gyűjteni a beteg gyerekeknek a VIVA-val."

 

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar bulvár rendezvény sztárok énekesek celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96860982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása