HTML

Friss topikok

Javult a helyzet a Ferihegyi repülőtéren

2008.12.11. 09:47 bellini

A Malév a már szerdán este bejelentett 13 törölt járat kivételével valamennyi gépét indítja csütörtökön - közölte a légitársaság. A törölt járatok a reggel 06.20 és délután 15.05 óra közötti időszakra esnek, a Malév valamennyi ezt követő délutáni és esti járatát indítani fogja. A légitársaság továbbra is arra kéri utasokat, hogy tekintettel a sztrájk által érintett utasbiztonsági ellenőrzőpontok szűk áteresztő képességére, a járatuk indulása előtt 3 órával érjenek ki a repülőtérre. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője korábban azt mondta, a reggeli műszak munkavállalói közül annyian felvették a munkát, hogy a 2B-terminálon 3-5 utasbiztonsági kaput is üzemeltetni lehet a délutáni órákig.

Hozzátette: a reggeli órákban késés nélkül indultak a gépek, a légitársaságok közül csak a Malév törölt néhány járatot. Az MTI helyszínen lévő tudósítója szerint csökkentek a sorok a repülőtéren, nyugalom van. Az első nap mintegy 50 járatot kellett törölni a munkavállalók sztrájkja miatt a menetrend szerint közlekedő 250-ből.

Kovács Zoltán a munkabeszüntetést hirdető egyik szakszervezet, az RDSZSZ sztrájkbizottságának elnöke elmondta: elutasítják a munkaadó arra vonatkozó ultimátumát, amellyel a sztrájk felfüggesztéséhez kötötte az egyeztetések folytatását. Hozzátette: a sztrájk az első napon sikeres volt, a dolgozók jelentős támogatottságát élvezte, és hasonló helyzetre számítanak csütörtökön is. Kudarcot csak az jelentett, hogy a menedzsment nem volt hajlandó egyeztetni a sztrájk alatt, ehelyett "Európában szokatlan módon sértegette a munkavállalókat és ultimátumot adott" - tette hozzá.

A határozatlan idejű munkabeszüntetést szerda reggel 6 órától hirdette meg a BA két szakszervezete, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), miután eredménytelenül zárultak a munkáltatóval, egyebek mellett a BA átalakításának leállítása és a létszám megtartása érdekében kezdeményezett egyeztetések.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr11816750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása