HTML

Friss topikok

DÉS-BEREMÉNYI: FÉRFI ÉS NŐ

2008.11.06. 14:24 bellini

Hét Kossuth-díjas művész neve fémjelzi a "Férfi és Nő" koncertsorozatot, amely 2008 folyamán 14 állomásos, telt házas országos turné után szeptember elején négy Művészetek Palotájában megrendezett koncerttel zárult. A különleges szeptember 3-i zenei est rögzített változata már megjelent CD-n és hamarosan DVD-n is!

A CD a MAHASZ Top 40 albumlistán már a 12. helyen szerepel!

Básti Juli, Cserhalmi György, Kulka János és Udvaros Dorottya énekelnek mindenről, ami megtörténhet férfi és nő között. A CD-n Dés László és Bereményi Géza szerzeményei hallhatók, melyeknek egy részét eredetileg a művészek a '80-as, '90-es években megjelent albumaikon énekelték. A régi, jól ismert slágereken kívül a Dés-Bereményi szerzőpáros erre az alkalomra vadonatúj dalokat is írt a négy színésznek.

Az azóta már legendássá vált dalok egy országos koncertturnén elevenedtek meg, most pedig CD és rövidesen DVD formájában is hallhatóak az új szerzeményekkel együtt.

A lemezen olyan klasszikusok hangzanak fel, mint a "Vetkőzés", a "Tíz kicsi bűnjel" vagy épp a "Botladozva". A művészek három-négy szóló dalon kívül duetteket is énekelnek, valamint felcsendül "A szerelemről" és az "Emlékem vagy" című dal mind a négyük előadásában.

"Dés László, a dalok szerzője minden számban jelen van: egyrészt csodás szaxofonszólókkal, másrészt, mint zongorista, sőt, néhány dalát saját maga adja elő, így énekesként is köszönthetjük, valamint ő a produkció zenei vezetője."

Kiváló zenészek kísérik a dalokat, a zenekar tagjai: Dés László, Erdélyi Péter, Sipeki Zoltán, Boross Attila, Gyenge lajos, Horváth Kornél, valamint a vokalisták Nádasi Veronika és Péter Barbara.

Nagyon sok zeneszerető régi vágya valósult meg ezzel a koncert sorozattal és szakértők véleménye szerint az utóbbi évek legjobb produkcióját hallhatjuk a CD-n és a DVD-n. "Royal flush" - ahogy egy kritikus írta a produkcióról. Betudható ez a remek daloknak és szövegeknek valamint a 4 színész kitűnő előadásának.

Dalok négy színészre és zenekarra

  1. A szerelemről
  2. Temiattad rég
  3. Szó szó szó
  4. Homályosan
  5. Szívszédült hang
  6. Anyakomplexus vs. apakomplexus
  7. Vigyázz rám
  8. Botladozva
  9. A vendég
  10. Tíz kicsi bűnjel
  11. Ez a hely
  12. 35 perc
  13. Vetkőzés
  14. Záróra után
  15. Hosszú menet
  16. A hiába szép
  17. Legyen úgy
  18. Emlékem vagy

3 komment

Címkék: zene album megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr25753942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása