HTML

Friss topikok

Csökkenő profitot jelzett a BMW

2008.11.06. 07:35 bellini

A BMW német autógyártó vállalat 298 millió eurónak megfelelő nettó profitot jelzett az év harmadik negyedében, ez pedig a tavalyi évhez képest 2,7%-os csökkenést mutat.

A profitcsökkenést nagymértékben befolyásolta a gazdasági válság. Az év első kilenc hónapjára nézve a gyártó 1,3 milliárd eurónak megfelelő profitot ért el, ezzel pedig 40%-os csökkenést könyvelt el a 2007 év hasonló periódusához képest, amikor nettó nyeresége elérte a 2,1 milliárd eurót.

A vállalat bevétele 8,6%-al 12,5 milliárd euróra esett vissza július-szeptember periódusában, míg január-szeptember között stagnált, ekkor 40,4 milliárd euró profitot könyvelt el a cég.

Az év harmadik negyedében az autóeladások száma 4,2%-al csökkentek, egészen 349.000 eladott gépjárműre. Az év első kilenc hónapjára nézve a BMW 1,7%-os csökkenést ért el, a vállalat 1.113.972 darab autót értékesített a periódus alatt.

A BMW képviselői abban reménykednek, hogy a mostani csökkenést 2010-re behozhatja a vállalkozás, ekkora várják ugyanis a nemzetközi autópiac újabb fellendülése.

Szólj hozzá!

Címkék: bmw autó business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr43753333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása