HTML

Friss topikok

A Panasonic, mint a WWF szponzora – Északi-sarki program

2008.11.06. 13:06 bellini

A Panasonic, a fogyasztói elektronikai cikkeket gyártó nemzetközi vállalat az elsők között lett a WWF (nemzetközi természetvédő szervezet) északi-sarki programjának egyik vállalati támogatója. A WWF International Északi-sarki programjának célja új perspektívából vizsgálni és kezelni az Arktiszt négyoldalú megközelítésen keresztül:

 

·         Az arktiszi éghajlatváltozás globális kihatásainak kommunikálása

·         Annak biztosítása, hogy az arktiszi bioszféra ne váljon az atmoszférikus szén újabb forrásává

·         A fenntarthatatlan kiaknázó tevékenységek által a környezetre gyakorolt további terhek megszüntetése

·         Olyan szabályozások kialakítása, amelyek segítenek megőrizni az Arktisz ökoszisztémáit és fajait a jövő generációinak

 

Yoshiiku Miyata, a Panasonic Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: “A WWF Északi-sarki programja nagyon fontos projekt, és nagy izgalommal tölt el, hogy részt vehetünk benne. Ez a szponzori támogatás jól mutatja azt a megújult lendületet, amellyel a Panasonic kettős üzleti víziójának egyik ága, az „Együttélés a globális környezettel” összhangban van a vállalat állandó törekvésével, melynek célja a globális környezet megóvása.”

 

A WWF Északi-sarki programja arra hivatott, hogy megvédje a globális éghajlati rendszer szempontjából oly fontos sarkvidéki területeket a már jelen lévő és közelgő fenyegetésektől.

 

Dr. Chris Hails, a WWF International Hálózati Kapcsolatainak igazgatója elmondta: “Örömmel üdvözöljük a Panasonicot Északi-sarki programunk vállalati támogatójaként. A Panasonic hozzájárulása értékes kezdő lépést jelent számunkra, hogy biztosítani tudjuk azt a támogatást, amely az Arktisz megóvásához és megőrzéséhez szükséges.”

A Panasonic támogatása lehetővé fogja tenni a WWF számára, hogy fokozza az Északi-sark vidékén tevékenységeit egy olyan időszakban, amikor a terület soha nem tapasztalt változásokkal néz szembe. Ezek a tevékenységek magukba foglalják a sarkvidéki ökoszisztémákat védő kormányzati és irányítási programok megtervezését és támogatását, az illegális halászati tevékenységek megszüntetését, illetve a kulcsfontosságú sarkvidéki fajok, így például a jegesmedve kutatását, megfigyelését és megfelelő körülményeinek fenntartását.

 

A Panasonic számára ez a kezdeményezés a globális ‘öko-ötletek’ stratégia fontos részét képezi, melynek célja tovább javítani a termékek hatékonyságát, növelni a gyártási létesítmények környezetvédelmi teljesítményét, és arra ösztönözni az embereket, hogy maguk is járuljanak hozzá a környezet védelméhez azáltal, hogy proaktívan részt vállalnak a helyi közösségekben az egész földrészen.

 

Az Északi-sarki program céljaival, célkitűzéseivel kapcsolatos további információkat a http://www.panda.org/arctic oldalon találhat.

 

A Panasonic ‘öko-ötletek’ kezdeményezéséről a www.panasonic.net/eco oldalon olvashat.

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr18753795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása