HTML

Friss topikok

ENYA - And Winter Came

2008.10.30. 13:26 bellini

Húsz évvel mérföldkőnek számító debütáló albumának, a „Watermark”-nak a megjelenése után Enya új stúdió albuma, az And Winter Came november 10-én jelenik meg világszerte.

 

Két év előkészület után az And Winter Came felvételei a dublini Aigle stúdióban készültek. A végeredmény pedig ismét a régóta együtt dolgozó kreatív triumvirátus munkáját dicséri: Enyát a producer Nicky Ryan és a szövegíró Roma Ryan segítették. Az And Winter Came eredetileg karácsonyi témájú albumnak indult, de a felvételek során nyilvánvalóvá vált, hogy egy szélesebb, az egész téli időszakot felölelő hangulat jellemzi a lemezt.

 
Enya 70 millió eladott albumot tudhat maga mögött.

Minden egyes album a „Watermark”-ot követően több millió példányszámban kelt el, mind a „Shepherd Moons”, a „The Memory of Trees”, az „A Day Without Rain” és az „Amarantine” is. Enya a világon az egyik legsikeresebb, legtöbb lemezt eladó énekesnő, 2001-ben a legtöbb lemezt eladó énekesnő lett.

 

Enya négy Grammy díjat kapott: a „Shepherd Moons”-ért, a „The Memory of Trees”-ért és az „A Day Without Rain”-ért,  valamint három World Music Awards-ot 2002-ben a „Legnagyobb példányszámú lemezt eladó női előadó”, a „Legnagyobb példányszámú lemezt eladó ír előadó”, és a „Legnagyobb példányszámú lemezt eladó New Age előadó” kategóriákban.

Enya egy Oscar díj jelölést is begyűjtött Nicky és Roma Ryannel a „Legjobb film betétdal” kategóriában a „May It Be” című dalért, melyet Peter Jackson személyes felkérésére A gyűrűk ura – A gyűrű szövetsége című filmhez készítettek el. A „May It Be” elnyerte a Los Angelesi Filmkritikusok Szövetségének Díját a „Legjobb dal” kategóriában, és jelölést kapott a Golden Globe díjra is.

Szólj hozzá!

Címkék: zene album énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr84740454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása