HTML

Friss topikok

Rajmund szobája: A kotyoGO tervezője kiállításra készül

2008.10.28. 13:27 bellini

Egyetemista társaiból álló csapattal szervezi a negyedéves Domán Rajmund kiállítását. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen hallgatója tavaly kotyoGO nevű kávéfőzőjével elnyerte a Henkel Art Award 2007 nemzetközi művészeti díjat, s ezzel egy kiállítás lehetőségét is. Ezért az egyetemen, designkommunikáció tantárgy keretében a hallgatók feladatul kapták, hogy Domán Rajmunddal együtt tervezzék meg és kivitelezzék a kiállítást és az ahhoz kapcsolódó kommunikációs kampányt. Az eredmény december 2-ától látható Budapesten, a Ráday utcai Apropodium Galériában.

 

Elsőként nyerte el magyar pályázó tavaly a Henkel Art Award nemzetközi művészeti díjat. A design kategóriában kiírt pályázatra 29 országból lehetett jelentkezni, s a zsűri 160 pályázó közül választotta ki Domán Rajmund munkáját. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) formatervező szakos hallgatója kotyoGO kávéfőzőjével nyerte el a nemzetközi szakértőkből álló zsűri tetszését. A pénzjutalmon kívül a díj része, hogy a Henkel támogatja a nyertest egy kiállítás megszervezésében is.

 

Már a pályázat elbírálásának hazai szakaszában példás kapcsolat alakult ki a MOME Formatervező Tanszéke és a Henkel Magyarország között, ezért a vállalat felkérte az egyetemet, hogy nyújtson segítséget a nyertes kiállításának megszervezésében.  Innen származik az ötlet, hogy Domán Rajmunddal együtt designkommunikáció tantárgy keretében hallgatótársai segítsenek a kiállítás létrehozásában. A nyolctagú csapat, harmad-, negyed- és ötödévesekből áll. Részt vesznek a kiállítás látványelemeinek tervezésében és az installációban, ezen kívül külön felelősei vannak például a kivitelezési munkáknak, a megnyitó vendéglátásának, illetve a sajtókommunikációnak. A munkáról blogot vezetnek (www.rajmundszobaja.blogspot.com), amelyen nyomon követhető, hol tart a munka, hogyan lesz Domán Rajmundból márka, milyen lesz a kiállítás arculata, ki mondja a megnyitó beszédet, hogyan képezik ki a sajtószóvivőt, s a kezdeti ötletekhez képest, mi lesz a valóság.

 

A kiállítás, amely a „Rajmund szobája” címet viseli 2008. december 2-14-ig tekinthető meg az Apropodium Galériában (Budapest IX., Ráday u. 9., nyitva tartás: 14-20 óra között.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: blog magyar hír érdekességek kiállitás

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr52736443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása