HTML

Friss topikok

A világ legdrágább videoklipjei

2008.10.13. 13:03 bellini

A hollywoodi énekesek hatalmas összegeket költenek egy egy videoklip elkészítése érdekében, ezzel pedig nemcsak hírességüket szeretnék ecsetelni,rajongóiknak is újat szeretnének mutatni. Így minél több zéró van egy egy videoklip költségei között, annál jobbak az eredmények. Vagy nem ?

1. "Scream" (1995)

Költség: 7 millió $
Előadó: Michael Jackson (feat. Janet Jackson)

Michael Jackson videoklipjei mindig hatalmas összegekbe kerültek, de a Scream felülmúlt minden várakozást. 1983-ban az énekes 800.000 dollárt fektetett a Thriller című dal videoklipjébe, ami ma 1,4 millió dollárnak felelne meg. Később, 1992-ben a Black or White klipjéért 1,2 millió dollárt fizetett, míg a Remember The Time-ért, melyben maga Eddie Murphy is szerepelt, sokkal többet.

2. "Die Another Day" (2002)

Költség: 6 millió $
Előadó: Madonna


A dalt a James Bond széria egyik betétdalára írták, a filmben Piece Brosnan és Halle Berry játsszák a főszerepeket. Hogy miért épp Madonna ? Csupán azért, mert az énekesnő is szerepelt a filmben. A videoklipben dupla szerepet játszik: pozitív és negatív hősként adja elő a dalt.

3. "Victory" (1998)

Költség: 2,7 millió $
Előadó: P. Diddy (featuring Notorious B.I.G. & Busta Rhymes)

Rap kategóriában úgy tűnik a Victory viszi a pálmát, legalábbis ami a költségvetést illeti. A klipben szinte minden akcióhoz illő jelenetet felvettek: felrobbanó repülők, haláli ugrások a helikopterből, nem beszélve P. Diddy jelenlétéről, aki a rap zene hollywoodi fenegyereke.

4. "Heartbraker" (1999)

Költség: 2,5 millió $
Előadó: Mariah Carey (feat. Jay-Z)

Madonnához hasonlóan Mariah Carey is kettős szerepet játszik Heartbraker című klipjében, melyben egy megcsalt nő történetét meséli el. A pletyka úgy tartja, a klip - melyben a "jó" Mariah harcba száll a "rossz" Mariah-val - egy paródia, ugyanis amikor a klip készült az a pletyka terjedt el, hogy az énekesnő összeverekedett riválisával egy közwécében.

5. "What's It Gonna Be?!" (1999)

Költség: 2,4 millió $
Előadó: Busta Rhymes (feat. Janet Jackson)

Janet Jackson ismét feltűnik a toplistán, ezúttal Busta Rhymes oldalán, egy olyan videoklipben, mely tele van virtuális effektekkel. Janet megjelenése igencsak jelentős, ez egyike a legjobb együttműködéseinek. Busta metálkosztüme 40.000 dollárba került.

Szólj hozzá!

Címkék: video énekes toplista videoklip énekesek énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr16711458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása