HTML

Friss topikok

Ágnes: 4 órás PeCsa-koncert és új nagylemez

2008.09.29. 10:52 bellini

Négy év után új nagylemeze jelenik meg Ágnesnek. Az egykoron Ágnes Vanilla művésznéven megismert kivételes adottságú dalszerző-énekesnő október 31-én egy négy órás fergeteges koncert keretein belül mutatja be munkája gyümölcsét a Petőfi Csarnokban. Legközelebb a nagyközönség a Hangfoglaláson találkozhat az énekesnővel.

 

- A lemez október 6-án jelenik meg, de a címe még titkos – kezdte Ágnes, akinek a Titkaid című dalához készült legújabb videó klipjét szeptember 30-tól lehet majd látni a magyar MTV-n. – Nagyon nagyra nyitottam azt a bizonyos „lelki ablakot” ezen a lemezen, igazából mindkét végletes alkotói énem megjelenik a dalokban. Az erősen spirituális üzenet, néhol a lebegő, intim imákban mutatja meg magát, de összességében mind a merészen rockos hangszerelést mind pedig a megdöbbentően kontrasztos előadásmódot tekintve ez a lemez egy igazi, élő energiabomba. A Férfiszóval című József Attila lemezem mélysége, a monumentális elemek, kórusbetétek és vonósok, valamint a bátran használt elektronikus hangszerek és torzított gitár közös dinamikája olyan pörgő lendületet és erőt ad, amire nekünk, embereknek most nagyobb szükségünk van, mint valaha. Én vagyok az élő példája annak, hogy ez az örömzene olyan tiszta forrás, amely gyógyítani képes. A pozitív hatás valószínűleg annak is köszönhető, hogy beteg volt a testem az utóbbi években, és nagyon lehet érezni a dalokon az életigenlést és akarást. A júniusban megjelent Titkaid című kislemez tulajdonképpen előfutára volt az albumnak. Az egész világ megszűnik, amikor ezen dolgozom, rengeteg energia szabadul fel ilyenkor. Minden egyes hangjegy, szó, és mondat, amit leírtam, alaposan átgondolt helyre került és fontos jelentőséggel bír. Az a képesség, amit én kaptam az életemhez, a munkámhoz, a világon csak nagyon kevés embernek adatott meg és a talentummal el kell számolnom. Az énekhangommal gyakorlatilag Bármit, amit csak akarok, ki tudok fejezni. Ez olyan kincs, amit nem adnék semmiért, és amivel élni is tudni kell. Korábbi lemezeimen takaréklángon engedte csak használni a munkaközeg, túl fiatal voltam ezzel felvenni a harcot. Mára bőven megfordult a helyzet, rajtam múlik, kikkel dolgozom, és ha a Müpában adott júniusi koncertemre gondolok, a 36 tagú zenekar minden tagját sikerült összehangolni. A József Attila lemezemen óriási erő kezdett el munkálkodni bennem, és felkészített arra, amit most sikerült létrehozni. Az új lemezre a Biblia egyik ide vonatkozó részét lefordítottam egy mindenki számára érthető nyelvre, rímbe szedtem, zenét írtam hozzá, és csodaként élem meg, hogy ez az alkotás is megszületett. Lesz rajta még egy meglepetés duett is a Wendigo zenekarral, akik esélyesek voltak az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ők is és a Wackor együttes is fellépnek az október 31-i lemezbemutató koncertemen, a PeCsában. Erre nagyon készülünk, és nem csak az új számok, hanem a régiek is hallhatóak lesznek új köntösben. Legalább négyórányi zenélést szeretnénk és szokásomhoz híven egyszeri, egyedi koncertet tervezek, megdöbbentő látvánnyal, amit soha sehol máshol nem láthat majd a közönség ebben a formában.

Minden idők legnagyobb magyarországi hangszerkiállításán, az október 3-5. között megrendezésre kerülő Hangfoglaláson pedig már megjelenés előtt hozzá lehet majd jutni a lemezhez, ráadásul, akik koncertjeggyel együtt szeretnék megvásárolni, kedvezményes áron tehetik ezt meg. Október 4-én, szombaton délután 15-től 16 óráig Ágnes is ott lesz a Syma Csarnokban, a Chromatika standján, ahol dedikálni fogja az új lemezt és a helyszínen kapható koncertjegyeket. Illetve az Ágnes Vanilla zenekar gitárosa és sound-designere Szabó Viktor is a rendelkezésére áll majd mindazoknak, akik hangszeres és technikai kérdésekkel érkeznek.

Természetesen a nemrég Férfiszóval címmel újra kiadott József Attila-Ágneslemez, és a Titkaid című EP is elérhető lesz ugyanitt, persze a lemezek alkotójával és előadójával, Ágnessel együtt, aki ezúttal teljes életnagyságában is szívből köszönti régi és új zenehallgatóit egyaránt.

Az énekesnő videóklipjeit pedig már nem csak az MTV-n láthatja a nagyközönség, hanem a MOKÉP kiadásában megjelent Szerelem első és második vérig lemezeken is, hiszen az első korongon Ágnes és Berencsi Attila (alias Bery Ari) duettjének hangulatklipje, a második DVD-n pedig Ágnes Titkaid klipje látható.

- Nagyon örülök, hogy két ilyen kultfilm lemezére felkerültek a klipjeim, ráadásul a DVD-k menüjének, interjúinak készítésében is részt vettem. Nagy élmény volt ez számomra, hiszen több mint 20 éve forogtak ezek a filmek, és most új útra kelnek a DVD megjelenés által – mesélte a művésznő.

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb magyar sztár énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr22686843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása