HTML

Friss topikok

Hatalmas sikerrel zárult az Avon Gyaloglás az Életért

2008.09.15. 10:45 bellini

A mellrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a vizsgálati technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi az időben felfedezett megbetegedések túlnyomó részének gyógyítását. 2008-ban az AVON Magyarország emlőrák elleni küzdelmének 10. évfordulóját ünnepeljük. A korábbi hagyományokat követve a világ egyik vezető kozmetikai vállalata ismét gyaloglást szervett a Városligetben és környékén.

A gyalogláson több ezren vettek részt, melynek célja a figyelemfelhívás mellett az adománygyűjtés volt. A rendezvény végén ünnepélyesen bejelentették, hogy az AVON a nap során összegyűjtött adományokat húsz millió forintra egészíti ki, és az emlőrák-szűrés modernizálására fordítja. A vállalat a Magyar Rákellenes Ligával együtt pályázatot ír ki egészségügyi intézmények részére, melynek nyertese egy 20 millió Ft értékű mammográf digitalizáló készüléket kap.

 

A kezdeményezéshez több mint 20 ismert magyar hölgy csatlakozott, akik elhivatottan küzdenek azért, hogy felhívják a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrővizsgálatok jelentőségére. 

 

Függetlenül bármilyen tévécsatornától, politikai vonaltól, függetlenül attól, hogy sportoló, vagy énekesnő, színésznő, táncos, modell, vagy műsorvezető - csak egy számított. Nők. Nők, akik nemcsak szépek, ismertek és sikeresek, de tenni is akarnak. Hazánk híres hölgyei összefogtak, hogy ismertségüket egy igazán nemes ügy érdekében használják fel. A gyalogláson részt vett többek között Zséda, Kovács Katalin, Dombovári Vanda, Tallós Rita, Tóth Vera, Pécsi Ildikó, Koós Réka, Madár Veronika, Balogh Edina, Lóránt Kriszta, Kapócs Zsóka, Détár Enikő, Keleti Andrea, Ada, Debreczeni Zita, Kisó és Zimány Linda.

Céljukat elérték, óriási tömeg gyűlt össze - nemtől és kortól függetlenül - a Városligetben és környékén rózsaszín lufikkal a kezükben, hogy mintegy 4 km-t sétáljanak és így fejezzék ki elkötelezettségüket az emlőrák elleni küzdelemben, hiszen ezzel az összefogással hívhatták fel igazán a figyelmet a nőket leginkább érintő betegségre és a megelőzés fontosságára.

Hömpölygött a sor a szűrővizsgálatokon is, hiszen a Petőfi Csarnokban volt vércukorszint-mérés az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából, ahol Erős Antónia várta az érdeklődőket, de Voll-féle állapotfelmérés, vérnyomásmérés, testzsírszázalék-mérés, testtömegindex-számítás, koleszterin- és triglicerid szint mérése, íriszdiagnosztika, sőt táplálkozási tanácsadás is várta az érdeklődőket és az aktív résztvevőket.

 

Az egész napos rendezvény tiszteletére még a nap is kisütött, annak ellenére, hogy az időjósok kivétel nélkül esőt ígértek. Így verőfényes napsütésben, énekelve tette meg 3500 nő, asszony, férfi és gyermek a 4 km-es távot. Természetesen a séta után jobbnál jobb programok várták a gyaloglókat és családjaikat, Gáspár Laci, a Four for Dance, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán szórakoztatta őket kiváló koncertekkel, majd az estét Zséda különleges, közel kétórás nagykoncertje zárta, ahol az énekesnő készülő új albumának első videoklipjét, a Fekete rúzst is bemutatták.

 
Találkozunk jövőre is!
 

Résztvevő sztárok nyilatkozatai:

Zséda, énekesnő, az AVON arca:

„Az AVON a világon az elsők között volt, aki a nők mellett kiállt. Minden téren, legyen az egészségmegőrzés, szépség, munka, pihenés, ők tényleg figyelnek ránk. Nem is volt kétséges, hogy csatlakozom a mellrák megelőzéséért folytatott küzdelmükhöz. A környezetemben volt már jó néhány „nagy ijedtség”, nem szeretném, ha a családtagjaimnak hasonlókat is át kellene élniük, ha esetleg velem történne valami. Nagyon komolyan veszem, hogy rendszeresen eljárjak szűrésekre, édesanyaként nem is engedhetem meg, hogy ne figyeljek százszázalékosan magamra is.”

Dombovári Vanda, az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője:

„Messzemenőkig egyetértek az AVON kezdeményezésével. A nők figyelmét igenis rá kell irányítani a szűrések fontosságára. Munkámból adódóan nagyon ijesztő esetekkel találkoztam, beszélgethettem százszázalékosan gyógyult nőkkel, akik már megharcoltak a kórral. Én inkább rendszeresen eljárok szűrésekre. Úgy vélem, ha csak egy nő életét is megmentjük a városligeti sétával, már nagyon megérte.”

 

Lilu, műsorvezető, RTL Klub:

Azért tartom fontosnak, hogy részt vegyek az AVONn mellrák ellenes kampányában, mert úgy érzem, hogy minél több nő figyelmét kell felhívni arra, hogy a mellrák fenyegető veszélyt jelent minden nőre, viszont a szűréssel megelőzhető a baj. Azt gondolom, hogy az ismertségemet fel kell használnom egy ilyen jótékony célra, hogy minél többen vegyenek részt a szűréseken.

 

Kovács Katalin, olimpiai bajnok kajakozó:

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen apróságokon múlhat az élet. Annak ellenére, hogy sportoló vagyok, néha én is könnyelmű vagyok a saját szervezetemmel szemben. Erről kell lenevelnem önmagam, és segítenem lenevelni a társadalmat.

 

Madár Vera, színésznő, TV2 Jóban, rosszban:

A mellrák nem válogat korosztály szerint, már a huszonévesek is veszélyeztetve vannak. A legfontosabb a prevenció, hiszen ahhoz, hogy megelőzzük a bajt, időben lépni kell. Nagyon jó, hogy most erre irányul a figyelem, hiszen a mellrák közös ügyünk, és együtt kell harcolnunk ellene!

 

Kovácsovics Fruzsina, énekesnő:

Minden alkalmat meg kell ragadni ahhoz, hogy felhívjuk a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. Minél többen hallanak róla, talán annál többen elmennek szűrésre, így náluk meg lehet előzni, vagy időben felfedezni a betegséget. Sokan gondolják, hogy ez velük nem történhet meg, de a mellrák nem válogat… Ezért csatlakoztam az AVON kampányához!

 

Tallós Rita, színésznő, TV2 Jóban, rosszban:

Mindenkinek a saját érdeke, hogy odafigyeljen magára. Az én családomban is előfordult mellrák, szerencsére jól sült el, de nem mindenki ilyen szerencsés. Annak, aki családnak, gyereknek tartozik felelősséggel, kötelessége a szűrés, hogy sokáig emellett a család mellett maradhasson.
 

Keleti Andrea, táncművész:
 

„Példaértékű, hogy egy jelentős világcég a mellrák elleni küzdelmet tűzi zászlajára. A legfontosabb, hogy sok emberhez jusson el az üzenet: el kell járni szűrésekre, mert igenis az életünkkel játszunk. Ha időben észreveszik, hogy valami baj van, még könnyen orvosolható a probléma. A nők hajlamosak inkább a család többi tagjával foglalkozni, s a saját gondjaikat háttérbe szorítani. Csak sokan azt felejtik el, hogy annak a családnak még nagy szüksége van rájuk. Úgyhogy minden hölgy társamnak csak azt tudom javasolni, minden egyes jelre nagyon figyeljenek oda, a rendszeres szűrővizsgálatokat soha ne mulasszák el.”

 

Détár Enikő, színésznő-műsorvezető, RTL Klub Reflektor:

Már sokadik alkalommal veszek részt ilyen rendezvényen, mert azt gondolom, hogy a figyelem felkeltéssel megelőzhető a tragédia. Ha csak három ember elmegy azért szűrésre, mert én is részt vettem ebben az akcióban, akkor már megérte a befektetett energia. Jónak tartom, hogy az AVON mellrák ellenes kampányában részt vesznek fiatalok, és idősek, gyermekes és gyermektelen nők is. Ennek köszönhetően talán minden korosztály megérti, hogy bárkit fenyegethet ez a betegség.

 
Ada, a VIVA műsorvezetője:

A családban előfordult már a mellrák, engem pedig 2005-ben operáltak, akkor jóindulatú csomót találtak a mellemben. Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mellrák megelőzhető, vagy gyógyítható, ha időben felfedezik, ezért csatlakoztam ehhez a megmozduláshoz!

 
Debreczeni Zita, modell:

„Saját bőrömön tapasztaltam, mit jelent, ha a családban mellrákot diagnosztizálnak. Hála az égnek, édesanyám tökéletesen meggyógyult, de senkinek sem kívánom azt a pár küzdelmes hónapot. Igenis már a fiatal lányoknak is el kell járniuk szűrésekre, a gyilkos kór nem válogat korosztály szerint. Nem hiszem, hogy egy vizsgálat öt percnél több időt venne igénybe, s az életünket mentheti meg.”

 
Kisó, a VIVA műsorvezetője:

Addig, amíg a közvetlen környezetünkben nem fordul elő daganatos betegség, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minket ez elkerül, és nem veszünk tudomást erről a problémáról. Pedig a legfontosabb a prevenció, hiszen sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint orvosolni, főként, ha későn észleljük, hogy gond van. Nagyon jó, hogy az AVON felhívja a figyelmet erre, és szívesen vállaltam a felkérést, hogy én is részt vegyek a kampányban!

 

Lola, énekesnő:

Nálam 16 évesen cisztát diagnosztizáltak, és tudom, hogy rengeteg korombeli is találkozott már efféle problémával. Szerintem nagyon fontos, hogy a nők ne csak akkor menjenek orvoshoz, amikor baj van. Én vidéki vagyok, és ott azt tapasztaltam, hogy nagyon nehezen mennek el az emberek rákszűrésre, holott ritka az a család, ahol ez a betegség ne fordulna elő. Azért veszek részt ebben a kampányban, mert szeretném a nőket arra buzdítani, hogy többet foglalkozzanak magukkal

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr11664076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása