Csaknem 18%-al drágul a csokoládé a jelenlegi árhoz képest, köszönhetően a magas energiaárak és az elsődleges nyersanyag, a kakaó drágulásának, adja hírül a Handelszeitung.
Figyelembe véve az elsődleges nyersanyag és az energiaárak növekedését, a csokoládé ára 15% - 18%-al emelkedhet, nyilatkozta Patrick de Maeseneire, a világ legnagyobb csokoládégyárának, a Barry Callebaut, igazgatója.
"A nyersanyag a csokoládégyártás költségeinek 25%-át teszi ki, míg a legfőbb alkotóelem, a kakaó tavalyhoz képest kétszer annyiba kerül" - nyilatkozta Patrick de Maeseneire.
A Barry Callebaut csoport gyártja a nagy édességgyártók, mint a Nestle és Cadbury, csokoládészükségeletének 15%-át, ami nemsokára elérheti a 33%-ot.
Annak ellenére, hogy a csokoládé magas ára negatívan befolyásolhatja a Barry Callebaut bevételeit, a cég 9%-11%-os növekedésre számít a produkcióban, valamint 13%-16%-os növekedésre a nettó profitnál.
Megdrágul a csokoládé
2008.09.12. 11:18 bellini
Szólj hozzá!
Címkék: business
A bejegyzés trackback címe:
https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr2660018
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
