HTML

Friss topikok

Megdrágul a csokoládé

2008.09.12. 11:18 bellini

Csaknem 18%-al drágul a csokoládé a jelenlegi árhozpest, köszönhetően a magas energiaárak és az elsődleges nyersanyag, a kakaó drágulásának, adja hírül a Handelszeitung.

Figyelembe véve az elsődleges nyersanyag és az energiaárak növekedését, a csokoládé ára 15% - 18%-al emelkedhet, nyilatkozta Patrick de Maeseneire, a világ legnagyobb csokoládégyárának, a Barry Callebaut, igazgatója.

"A nyersanyag a csokoládégyártás költségeinek 25%-át teszi ki, míg a legfőbb alkotóelem, a kakaó tavalyhoz képesttszer annyiba kerül" - nyilatkozta Patrick de Maeseneire.

A Barry Callebaut csoport gyártja a nagy édességgyártók, mint a Nestle és Cadbury, csokoládészükségeletének 15%-át, ami nemsokára elérheti a 33%-ot.

Annak ellenére, hogy a csokoládé magas ára negatívan befolyásolhatja a Barry Callebaut bevételeit, a cég 9%-11%-osvekedésre számít a produkcióban, valamint 13%-16%-osvekedésre a nettó profitnál.

Szólj hozzá!

Címkék: business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr25660018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása