HTML

Friss topikok

Újabb sztárok csatlakoztak a mellrák elleni harchoz

2008.09.03. 10:05 bellini

Kovács Kati, Lilu, Détár Enikő, Lola, Madár Veronika, Tallós Rita és Kovácsovics Fruzsina is csatlakozott a Gyaloglás az Életért kampányhoz. A lányok azért adják arcukat az Avon kampányához, mert együtt még inkább felhívatják a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, a szűrések fontosságára.

 

Függetlenül bármilyen tévécsatornától, politikai vonaltól, függetlenül attól, hogy sportoló, vagy énekesnő, színésznő, vagy műsorvezető – csak egy számít. Nők. Nők, akik nemcsak szépek, ismertek és sikeresek, de tenni is akarnak. Hazánk híres hölgyei összefogtak, hogy ismertségüket egy igazán nemes ügy érdekében használják fel.

 

Magyarországon évente kb. 6000 újabb emlőrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Ha utánaszámolunk, hogy ez hány embert érint közvetlenül – férjeket, gyerekeket, szülőket, egyéb családtagokat, barátokat, egészségügyi dolgozókat – több tízezres számot kapunk. A probléma tehát adott, nem mehetünk el mellette szó nélkül.

2008-ban az AVON Magyarország emlőrák elleni küzdelmének 10. évfordulóját ünnepeljük. A korábbi hagyományokat követve a világ egyik vezető kozmetikai vállalata ismét gyaloglást szervez, szeptember 13-án a Városligetben és környékén. Céljuk, hogy minél többen összegyűljenek - nemtől és kortól függetlenül - és részvételükkel kifejezzék elkötelezettségüket az emlőrák elleni küzdelemben. Így arra buzdítanak mindenkit, hogy gyalogoljanak együtt, hiszen az összefogással felhívhatják a figyelmet a nőket leginkább érintő betegségre és a megelőzés fontosságára!

A nemes ügyhöz több ismert hölgy is csatlakozott, így a gyalogláson részt vesz majd többek között Zséda, Kovács Kati, Dombovári Vanda, Keleti Andrea, Pécsi Ildikó, Koós Réka, Kapócs Zsóka, Erdélyi Mónika, Debreczeni Zita, Tóth Vera, Kovácsovics Fruzsina, Orosz Barbara, Szinetár Dóra, Zimány Linda, Létay Dóra, Madár Veronika. Az eseményeket Lilu konferálja, a színpadon fellép Gáspár Laci, a Four for Dance, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, a rendezvény végül Zséda nagykoncerttel zárul.

 

A gyalogláson és az azt kísérő rendezvényeken való részvétel ingyenes, de lehetőség van adományozásra. A helyszínen árusított pink takaró megvásárlásával bárki támogathatja az emlőrák elleni küzdelmet.

 
Lilu, műsorvezető, RTL Klub:

Azért tartom fontosnak, hogy részt vegyek az AVONn mellrák ellenes kampányában, mert úgy érzem, hogy minél több nő figyelmét kell felhívni arra, hogy a mellrák fenyegető veszélyt jelent minden nőre, viszont a szűréssel megelőzhető a baj. Azt gondolom, hogy az ismertségemet fel kell használnom egy ilyen jótékony célra, hogy minél többen vegyenek részt a szűréseken.

 
Kovács Katalin, olimpiai bajnok kajakozó:

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen apróságokon múlhat az élet. Annak ellenére, hogy sportoló vagyok, néha én is könnyelmű vagyok a saját szervezetemmel szemben. Erről kell lenevelnem önmagam, és segítenem lenevelni a társadalmat.

 

Détár Enikő, színésznő-műsorvezető, RTL Klub Reflektor:

Már sokadik alkalommal veszek részt ilyen rendezvényen, mert azt gondolom, hogy a figyelem felkeltéssel megelőzhető a tragédia. Ha csak három ember elmegy azért szűrésre, mert én is részt vettem ebben az akcióban, akkor már megérte a befektetett energia. Jónak tartom, hogy az AVON mellrák ellenes kampányában részt vesznek fiatalok, és idősek, gyermekes és gyermektelen nők is. Ennek köszönhetően talán minden korosztály megérti, hogy bárkit fenyegethet ez a betegség.  

 

Lola, énekesnő:

Nálam 16 évesen cisztát diagnosztizáltak, és tudom, hogy rengeteg korombeli is találkozott már efféle problémával. Szerintem nagyon fontos, hogy a nők ne csak akkor menjenek orvoshoz, amikor baj van. Én vidéki vagyok, és ott azt tapasztaltam, hogy nagyon nehezen mennek el az emberek rákszűrésre, holott ritka az a család, ahol ez a betegség ne fordulna elő. Azért veszek részt ebben a kampányban, mert szeretném a nőket arra buzdítani, hogy többet foglalkozzanak magukkal.

 
Madár Vera, színésznő, TV2 Jóban, rosszban:

A mellrák nem válogat korosztály szerint, már a huszonévesek is veszélyeztetve vannak. A legfontosabb a prevenció, hiszen ahhoz, hogy megelőzzük a bajt, időben lépni kell. Nagyon jó, hogy most erre irányul a figyelem, hiszen a mellrák közös ügyünk, és együtt kell harcolnunk ellene!

 
Kovácsovics Fruzsina, énekesnő:

Minden alkalmat meg kell ragadni ahhoz, hogy felhívjuk a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. Minél többen hallanak róla, talán annál többen elmennek szűrésre, így náluk meg lehet előzni, vagy időben felfedezni a betegséget. Sokan gondolják, hogy ez velük nem történhet meg, de a mellrák nem válogat… Ezért csatlakoztam az AVON kampányához!

 
Tallós Rita, színésznő, TV2 Jóban, rosszban:

Mindenkinek a saját érdeke, hogy odafigyeljen magára. Az én családomban is előfordult mellrák, szerencsére jól sült el, de nem mindenki ilyen szerencsés. Annak, aki családnak, gyereknek tartozik felelősséggel, kötelessége a szűrés, hogy sokáig emellett a család mellett maradhasson!

 

A rendezvény célja, hogy a gyaloglással és az azt követő fellépőkkel - az összefogásról szóljon: az adománygyűjtésről és a megelőzés fontosságának hangsúlyozásáról.

 

A gyaloglás mellett a Petőfi Csarnokban a különböző szűrővizsgálatok és a rákkal kapcsolatos tanácsadás kiemelt helyet kapnak. Természetesen jelen lesz a helyszínen a szűrőkamion is, mely szeptember 13-án a Petőfi Csarnok mellett végez vizsgálatokat, 40 év feletti nők részére – mivel a mammográfiai szűrés alapvetően csak 40 éves kor felett lehetséges.

 

Az AVON az emlőrák-ellenes tevékenységét a termékértékesítéstől következetesen elkülönítve kezeli, így a helyszínen az adománygyűjtő termékek árusítása mellett semmilyen kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak, nem tartanak árubemutatót, nem osztogatnak katalógusokat.

 
Programok:

11.00 – 13.00: Regisztráció a Petőfi Csarnoknál
13.00: Bemelegítés Katus Attilával
13.30: Gyaloglás az Életért
16.00 órától fellépők a Petőfi Csarnokban:                                                           16.00 – 16.30:
Gáspár Laci koncert                                                                                                              16.30 – 17.00: Four for Dance tánc-show                                                   
17.00 – 17.45: Musical válogatás Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán előadásában                                     
18.00 – 19.30: Zséda nagykoncert

A gyaloglás útvonala:

Petőfi Csarnok – Zichy Mihály út – Olof Palme sétány – Városligeti körút – Felvonulási tér – Városligeti fasor – Bajza utca – Andrássy út – Hősök tere – Kós Károly sétány – Városligeti körút – Petőfi Csarnok

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar egészség rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr76646089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása