HTML

Friss topikok

Esélyegyenlőségi magazin indul csütörtöktől az m1-en

2008.09.03. 10:15 bellini

Ma Magyarországon legalább hatszázezer embernek tartósan együtt kell élnie fogyatékosságával. Az Esély, az m1 új, csütörtök délutánonként jelentkező magazinja azonban nemcsak hozzájuk szól, hanem mindazokhoz, akiket érdekel, hogyan lehet sérültként is teljes életet élni.

 

Az Esélyt már láthatták korábban is a nézők, két év szünet után szeptember 4-től tér vissza újra a közel félórás műsor, így újra két fogyatékosügyi magazinja lesz a Magyar Televíziónak. Az Esélyben minden alkalommal 4-5 riport kap helyet, amelyek alapvetően nem szervezetekről, mozgalmakról és elvekről szólnak, hanem sorsokról, az emberről. Az első adásban, amely csütörtökön 15.50-kor kerül az m1 képernyőjére, az érdeklődők találkozhatnak egy fejesugrástól lebénult fiatal lánnyal, megismerhetik az Ironman versenyen elindult fogyatékos sportolókat. Megtudhatják, hogyan bringázhatnak a látássérültek ép társaik segítségével, és megismerhetik az Ability Park egyik kerekesszékes munkatársának életét. A hallássérült nézőket jeltolmács segíti a riportok megértésében az adás egész időtartama alatt.

 

A Magyar Televízió elkötelezett támogatója annak, hogy megvalósulhasson a fogyatékkal élők esélyegyenlősége – a médiában is. Becslések szerint ma 6-900 ezer fogyatékos ember él Magyarországon, a velük élő segítőkkel, családtagokkal együtt legalább két-hárommillió ember érintett. Ez azt jelenti, hogy a népesség 20-30 százaléka számára nap mint nap problémát jelent például a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés hiánya. Éppen ezért az MTV nemcsak olyan speciális tematikus magazinokban foglalkozik a sérültek ügyével, mint az Esély, és a csaknem harmincéves múltra visszatekintő érdekvédelmi, szolgáltató Sorstársak, hanem a fogyatékkal élőket, problémáikat és azok megoldását megjeleníti egyebek közt hírműsoraiban is, és beszámolnak a Paralimpia eseményeiről.

 

Az infokommunikációs esélyegyenlőséget szolgálja az is, hogy a köztévé műsorainak jelentős része, így a Híradó, a sportműsorok, valamint számos film és sorozat nyomon követhető feliratozva a teletexten, ezzel ma az MTV állítja elő az országos feliratozott műsorok összességének felét. Az MTV online lapcsoport leglátogatottabb oldalának, a hirado.hu-nak pedig biztosított az akadálymentes változata.

Szólj hozzá!

Címkék: tv magyar csatorna

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr100646106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása