HTML

Friss topikok

A Coca-Cola felvásárolja a Huiyuan-t

2008.09.03. 12:15 bellini

2,5 milliárd dolláros áron vásárolja fel a Coca-Cola a kínai üditőipari vállalatot, a Huiyuan-t. Ezzel a tranzakcióval a Coca-Cola megduplázhatja piaci részesedését a térségben.

A Coca-Cola által fizetett össze háromszor több mint a Huiyuan jelenlegi piaci értéke, a tranzakció pedig eddig a legnagyobb felvásárlás, amit a kínai piacon egy külföldi befektető eszközöl.

A megállapodás szerint a Coca-Cola 12,2 honkongi dollárt fizetett részvényenként. A felvásárlás bejelentése óta a kínai cég akciói 170%-os növekedést értek el.

A francia Danone cég a Huiyuan legjelentősebb tulajdonosa, csaknem 23%-ot képvisel a cégből. Az elemzők szerint az elkövetkező pár évben 10%-al fog megnövekedni az üdítőgyártók piaca Kínában.

Szólj hozzá!

Címkék: hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr72646293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása