HTML

Friss topikok

17%-al csökkent a Dell profitja

2008.08.29. 12:14 bellini

Miután sikerült visszatérnie a gazdasági krízisből, melyben az elmúlt években volt, a Dell ismét profitcsökkenést jelentett, az év második negyedére nézve.

A világ második legnagyobb PC gyártó cége 17%-os profit csökkenést ért el, miután minden termékén árcsökkentést hajtott végre, azért, hogy folytatni tudja a HP-vel felvett harcot.

A vállalat nettó profitja 616 millió dollárra esett vissza, a tavaly mért 746 millió dollárról. Egy akció ára 31 centbe kerül, a tavaly mért 33 centhez képest. Ennek ellenére a Dell 11%-ot mért az eladások szintjén.

Brian Gladden, a Dell munkatársa elmondta, hogy a cég Európában, Ázsiában és Afrikában több kényszerítő körülményt vezetett be áraiban, azért, hogy továbbra is felvehesse a HP-val a versenyt.

A számítógépgyártó cég 15,2%-os piaci részesedést tudhat magáénak, ezzel pedig igen közel került a világ legnagyobb gyártójához, a HP-hez, melynek jelenleg 17,7%-os részesedése van.

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver kütyü business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr11639295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása