HTML

Friss topikok

Rákóczi Feriék örökbe fogadták a mentő-robogót

2008.08.27. 11:42 bellini

Havonta mindössze 130.000 Ft szükséges ahhoz, hogy üzemeltetni tudják Magyarország egyetlen életmentő robogóját. A Csili műsorvezetőihez azonban eljutott a hír: a támogató visszalépett, így hamarosan elfogy a Főnix Mentőszolgálat robogó-mentőjére szánt pénz. Rákóczi Feriék azonnal cselekedtek, s a hallgatók segítségével minden bizonnyal több hónapra biztosítják az életmentő járgány létfontosságú munkáját.

Havi 130.000 Ft költség és közel száz emberélet – Rákóczi Feriék, a Danubius Csiliben mérlegeltek, s teljes egyetértésben a hallgatókkal eldöntötték, tenni kell azért, hogy a mentő-robogó tovább végezhesse életmentő munkáját.

„A robogó két és fél hónapos működése alatt 150 esetet láttunk el, s ennek 70 százalékát teljesen önállóan, egyéb mentős segítség nélkül oldottuk meg” – mesélte a robogó-mentőn dolgozó Siklósi Gábor. „A járgány legfontosabb előnye, hogy nagyon gyorsan, az autók között ellavírozva kiér a segélyhívás helyszínére, s mint tudjuk, percek számíthatnak egy-egy újraélesztés során. Ugyanakkor számos olyan eset van, amikor nincs szükség egy egész mentőautó többfős személyzetére, s a robogó-mentős egyedül el tudja látni a sérültet.”

Az Országos Mentőszolgálat munkájának megkönnyítésére létrehozott robogó-mentőn minden életmentéshez szükséges eszköz megtalálható. Van rajta defibrillátor, törésrögzítő, légút tisztító berendezés, minden, ami egy sérülés ellátásának elkezdéséhez elegendő.

A Danubius Rádió a hallgatókkal együtt próbál minden segítséget megadni a mentő-robogó akadálytalan működéséhez, a 1784-es emeltdíjas sms-számra várja felajánlásokat. Minden elküldött sms bruttó 288 Ft-ot jelent az életmentő robogónak. A hallgatók hétfő óta küldik sms-ben a „mento” szót, azóta több, mint félmillió forintot sikerült összegyűjteniük. Ezzel egyelőre négy hónappal hosszabbították meg a mentő-robogó működését. Az akció további eredményeiről beszámolunk.

Szólj hozzá!

Címkék: rádió celeb magyar bulvár sztár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr85635586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása