HTML

Friss topikok

Madrid-i repülőszerencsétlenség: 153 halott és 19 sebesült

2008.08.21. 11:38 bellini

A Spanair légitársaság szóvivője bejelentette a tegnapi madridi repülőszerencsétlenség áldozatainak számát - 153 halott és 19 sérült, a repülő legénysége is odaveszett.

A spanyol állami tv arról adott tudósítást, hogy a repülő legénysége is életét vesztette a 153 halálos áldozatot követelő madridi repülőszerencsétlenségben.

A repülőgépen összesen 172 ember utazott, köztük 22 gyerek. A gép a madridi Barajas repülőtérről készült felszállásra, amikor kigyulladt.

A McDonnel Douglas 82 típusú gép 15 éves régiséggel szolgált a Spanair társaságnál. A gép Madrid és Las Palmas között üzemeltetett járatokat. A baleset helyi idő szerint 14:45 órakor következett be, miután a gép egyik szárnya lángra kapott.

Értesülések alapján a gép a repülőtér egyik terminálján landolt, a baleset után helyszínre érkező 11 tűzoltókocsi és 10 mentőautó látta el azt a 19 sérültet, akik közt 2 gyerek is volt. Állapotuk kritikus, eddig az áldozatok közül kettőt azonosítottak.

A Spanair légitársaság hivatalos honlapján közzétett a járat utasainak listáját.

A helyszínre siető mentősök szerint horrofilmbe illő jelenetek fogadták: több tíz holttest szóródott szét egy kilométer körzetben, a repülőgép roncsai között. A hatóságok megtalálták a repülő feketedobozát és a napokban elemzik azt.

A spanyol miniszter, Jodr Zapatero felfüggesztette vakációját és a madridi szerencsétlenség helyszínére sietett.

Szólj hozzá!

Címkék: hír baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr23625779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása