HTML

Friss topikok

Penelope Cruz életműdíjat kap

2008.08.20. 15:23 bellini

Az Oscar díjra jelölt spanyol származású színésznő, Penelope Cruz, december 2-án veheti át az Independent Feature Project (IFP) által rendezett Gotham díjátadó keretén belül, életműdíját.

Gotham Award Tribute díjjal jutalmazzák december 2-án Penelope Cruz színésznőt, aki az Independent Feature Project (IFP) által, 18-ik alkalommal megrendezésre kerülő díjátadó keretén belül veheti át a neves kitüntetést.

A színésznő spanyol és angol nyelvű alkotásaiért kapja a neves kitüntetést, többek között a Pedro Almodovar rendezővel folytatott munkássága miatt is, adja hírül a variety.com.

A Gotham díjak jelöltjeit október 20-án hozzák nyilvánosságra, a díjátadóra pedig december 2-án kerül sor. Tavaly a Gotham Award Tribute díjat Penelope Cruz kedvese, Javier Bardem vehette át.

Penelope Cruz és barátja, Javier Bardem együtt játszanak Woody Allen legújabb alkotásában, amely a Vicky Cristina Barcelona címet kapta. Cruz nem először játszik együtt Bardemmel, hiszen 16 évvel ezelőtt, Bigas Luna alkotásában, a Jamon, Jamon-ban is együtt szerepeltek.

A színésznő Pedro Almodovar 1999-ben készített, Mindent anyámról című alkotásával vált híressé. A színésznő magánélete azután került a bulvárlapok címlapjára, miután összejött Tom Cruise színésszel, 2001-ben.

A színésznőt 2006-ban Oscar díjra jelölték, a Volver című filmben nyújtott alakításáért.

Szólj hozzá!

Címkék: színésznő díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr7624675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása