HTML

Friss topikok

Forbes: 50 Cent a legtöbbet kereső rapper

2008.08.20. 15:52 bellini

50 Cent amerikai énekes került a Forbes magazin toplistájának élére, ugyanis ő kereste a hip hop ágazatban a legtöbb pénzt, 2007-ben. Curtis Jackson tavaly 150 millió dollárt keresett.

150 millió dollár bevételre tett szert 2007-ben 50 Cent rapper, igazi nevét Curtis Jackson. 50 Cent ezt a pénzösszeget a zenéből és vállalkozásaiból gyűjtötte össze, övé többek között egy hangstúdió valamint egy videó játékokat készítő vállalat, adja hírül a forbes.com.

Shawn Carter, azaz Jay-Z sem panaszkodhat, hiszen a Forbes 2008-as toplistájának második helyén szerepel, a maga 82 millió dolláros keresetével. Beyonce férje 2007-ben 10 éves szerződést írt alá a Live Nationnal, melynek értéke eléri a 150 millió dollárt.

Mindezek mellett Jay-Z bártulajdonos és részvényei vannak a Budweiser, Hewlett-Packard és General Motors cégeknél, adja hírül a Forbes.

Sean Combs, azaz Diddy az idei toplista harmadik helyén szerepel, 35 millió dolláros bevételével. Az énekes saját divatházat üzemeltet Sean John néven, de saját parfümmel is rendelkezik, melynek licencét nemrég vette át az Estée Lauder. Diddy ugyanakkor az MTV zenei producere.

Kanye West, aki tavaly szeptemberben mutatta be Graduation című albumát idén a negyedik helyen szerepel, tavaly az énekes 30 millió dollárt keresett.

A toplista ötödik pozícióján Timothy Mosley, azaz Timbaland szerepel, aki számos közreműködésével 22 millió dollárt keresett. Mindezek mellett Timbalandé a Mosley Music Group lemezkiadó cég is.

A 35 éves Pharrell Williams a hatodik helyen szerepel a Forbes magazin összeállításában, a maga 20 millió dolláros keresetével. Pharrell pop, hip-hop és R&B stílusokban utazik, a legtöbb énekessel már dolgozott együtt, ő maga is elég sikeres a zenei piacon.

A lista hetedik helyén KasseemSwizz BeatzDean szerepel, övé többek közt a Full Surface Records lemezkiadó vállalat. Őt követi a ranglétrán Snoop Dogg a maga 16 millió dolláros keresetével és Dr. Dre, igazi nevén Andre Young, aki tavaly 15 millió dollárt kaszált különböző vállalkozásaival.

A leggazdagabb rapperek 10-es listáját a három Grammy díjas ChristopherLudacrisBridges zárja, aki tavaly 14 milliót keresett.

Szemben a legtöbb pop és rock előadóval a rap fenegyerekei nemcsak a zenéből élnek meg, hanem több területre kiterjesztik vállalkozásukat, van aki lemezcéget működtet, divatházat üzemeltet, de sokan éttermeket és bárokat tartanak kézben.

Szólj hozzá!

Címkék: zene toplista hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr81624712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása