HTML

Friss topikok

Táncos tűzijáték az MTV-n

2008.08.18. 16:09 bellini

Minden, ami augusztus 20-án számít, egy helyen: a Magyar Televízióban. Olimpia, állami ünnepségek, tűzijáték és Tűztánc tizenkét kamerával élőben, valamint a vadonatúj István, a király tévéfilm-premierje is látható a köztévé műsorán szerdán. A www.mtv.hu-n online is nyomon követhetik a nézők az olimpia és az ünnep eseményeit.

 

Az olimpia augusztus 20-án is zajlik, m1 és m2 nézői nem maradnak le a játékok eseményeiről ezen a napon sem. A köztelevízió a hagyományokhoz hűen a legfontosabb budapesti állami megemlékezésekről élőben jelentkezik. A zászlófelvonás, a tisztavatás, és az azt követő haditechnikai bemutató mellett a nézők bekapcsolódhatnak a Szent Jobb körmenetbe is.

 

Az MTV közel egy éven át tartó A Társulat című szereplőválogató műsora májusban zárult. A jubileumi István, a király premierje június 17-én volt a Papp László Budapest Sportarénában, ezt még két teltházas előadás követte. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját Szikora János rendezte. Az új produkcióból tévéfilm készült, amelyet az eredeti bemutató negyedszázados évfordulóján sugároz a Magyar Televízió egyes csatornája 19.10-től.

 

A tűzijátékot az m1 élőben közvetíti a Duna-partról – tizenkét kamerával, kommentár nélkül. Különlegesség, hogy egyedül a köztévé nézői láthatják a tűzijátékkal egy időben a Czomba Imre zenéjére koreografált Tűztánc című Experidance-produkciót. Román Sándor táncosai az égi parádé ideje alatt a Roosevelt téren felállított nagyszínpadon az ország születését mesélik el tánclépésekben, összhangban a tűzijáték látványvilágával.

 

Két filmmel is készült az MTV az ünnepre. Az m2 nézői 21 órától láthatják az eredeti 1974-es Bánk bán-operafilmet, az m1-en pedig Elek Judit 2006-os alkotását, A hét nyolcadik napját tekinthetik meg 23.40-től. Elek Judit a 2007-es Filmszemlén ezzel a művel elnyerte A legjobb forgatókönyvíró díját.

Szólj hozzá!

Címkék: tv esemény magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr49621540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása