HTML

Friss topikok

Holnaputántól az Europ-Med betegei mobiltelefont is kapnak

2008.08.18. 10:56 bellini

Az Europ-Med Kft. /Budaörsi Egészségügyi Központ / egynapos sebészeti műtőiben a betegellátás magas színvonala garantált, s a folyamatos előrelépés is biztosított. Ahogy az intézet főigazgatója, dr. Kovács Attila hangsúlyozza, még a megrekedt hazai egészségügyi reform sem tudja lassítani a fejlődést, bár kétségtelen, hogy kedvezőtlen körülmények próbálják megakasztani az Egynapos Sebészetek fogaskerekeit. Ennek ellenére az Europ-Med hamarosan még több világszínvonalú lehetőséggel bővíti szolgáltatásait, betegeik például - a minőségi ellátás jegyében-, még mobiltelefont is kapnak.

„Bármilyen fájó is kijelenteni, de ma már egyre világosabb, hogy a hazai egészségügyi reform megrekedt” – mondja dr. Kovács Attila főigazgató. „Sajnos ez a tempó az Egynapos Sebészetek számára túlságosan is lassú. Számunkra a napról napra fejlődő műtéti technikák, az egyre professzionálisabb betegellátás és a betegek igénye szabja meg a fejlődés ütemét, s ebből nem engedhetünk.”
Jobban mi sem támasztja ezt alá, minthogy a hazai egynapos sebészeti intézmények meghonosítója, az Europ-Med nemrégiben avatta fel második műtőjét. Így a különböző jellegű beavatkozások még inkább szétválaszthatók, növelve a választási lehetőségeket - még inkább alkalmazkodva a betegek időbeosztásához. Ebben az intézményben nem az orvosok időbeosztása vagy a kórházi körülmények, a más fekvőbeteg intézményekben meghonosodott napokig tartó kivizsgálások szabják meg a műtét időpontját, hanem a beteg. Hiszen ő a legilletékesebb abban dönteni, hogy egy halasztható műtétre a szabadsága ideje alatt vagy más előre egyeztetett időpontban kerüljön sor.
„ Az új műtő beüzemelése komoly szakmai előrelépést jelent intézményünk számára - teszi hozzá a főigazgató -, hiszen szolgáltatásaink körét gyarapítják a laporoszkópos epeműtétek, az ugyancsak ezzel az eljárással végzett nőgyógyászati beavatkozások száma emelkedett, a szemészet speciális területit érintő műtétek pedig még szélesebb körben szolgálják betegeink érdekeit, igényét. Tény azonban, hogy az Országos Egészségügyi Pénztár további finanszírozással nem támogatja ezeket az új lehetőségeket, ezért ezen szolgáltatásainkat - további változtatásig-, TB támogatás nélkül, csupán fizetős betegeink tudják igénybe venni. Nincs értelme várni, kihasználatlanul hagyni a legmodernebb műszerekkel felszerelt műtőnket, ha csak így van lehetőségünk arra, hogy a pácienseink magas színvonalú ellátáshoz jussanak. Ugyanakkor a TB által eddig is finanszírozott nagyszámú ellátások köre természetesen nem változik, az ilyen típusú műtétekért továbbra sem kell fizetni.
A jövő pedig nem más, minthogy a betegellátás színvonalát folyamatosan fejlesszük a nálunk fejlettebb országokban már működő szolgáltatásokkal: így az intézményünkben eltöltött 23 órás ellátás után otthonukba távozó pácienseink a jövőben mobiltelefont is kapnak, hogy bármilyen kérdés felvetődése esetén azonnal elérhessék szakembereinket. De tervezzük az otthoni betegellátás kiépítését, a műtétet követő napon nővérlátogatók keresik fel a betegeket általános rutinellenőrzést tartva, ha kell kötést cserélnek, vérnyomást mérnek, így minden páciens még nagyobb biztonságban érezheti magát. Ha azt kérdezik, pontosan mikortól élnek ezek a szolgáltatások, azt kell mondanom, ha csak rajtunk múlik, holnaputántól. Ennél pesszimistább nem tudok lenni” – teszi hozzá a főigazgató.

Egy egészségügyi intézmény rangját a kiemelkedően magas színvonalú szakmai munka mellett, fémjeleznie kell a tudományos életben betöltött szerepének is. „ Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy az Egynapos Sebészet „műfajának” hazai bevezetése a mi nevünkhöz fűződik - mondja dr. Kovács Attila. „Intézményünk tagja a Nemzetközi Egynapos Sebészeti Társaságnak, s egy másfél évig tartó akkreditációs folyamat végére érve, nagy esélyünk van rá, hogy elnyerjük a 2013. évi Egynapos Sebészeti Világkongresszus rendezési jogát. A másik, ugyancsak kiemelkedő eseményre idén november 7-8–án kerül sor: az Europ-Med szponzorálja az V. Egynapos Sebészeti Kongresszust, amelyen a hazai szakmai és tudományos élet legkiemelkedőbb személyiségei vesznek részt. Ez a rendezvény arra is remek lehetőséget kínál, hogy a hazai egészségügyben még szélesebb rétegben váljanak ismertté az egynapos sebészeti ellátás előnyei, gyakorlati tapasztalatai. Biztos vagyok benne, hogy a fejlődés egyik útja mindenképpen ez az irány, s remélhetőleg hazánkban is egyre több intézmény kínálja majd az egynapos sebészeti ellátás szolgáltatásait” – fejezi be az Europ-Med főigazgatója.

 

További információkért látogass el a www.europmed.hu weboldalra.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír egészség health

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr63620950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása