HTML

Friss topikok

A keresők a leglátogatottabb oldalak az interneten

2008.08.15. 09:32 bellini

A Google, Yahoo! Search és az MSN Search világszinten a leglátogatottabb oldalak, a keresőket csak egyes országok helyi internetes oldalai előznek meg.

Világszinten a legnépszerűbb internetes oldalak közé tartoznak a keresők, az év első felében két felhasználóból egy naponta kétszer használta valamelyik kereső szolgáltatót.

A Pew/Internet adatai szerint az amerikai egyetemisták 66%-a naponta legalább egyszer használja a kereső oldalakat, a második helyen a középiskolások állnak 49%-al. Ami a felhasználok életkorát jelenti, a legtöbben 18 és 29 év között vannak.

A mostani tanulmány rávilágít arra is, hogy 2002-őz képest a kereső motorokat használók száma 40%-al megnőtt. Az elemzők szerint ez egy természetes folyamat, ha figyelembe vesszük, hogy világszinten megduplázódott 2002 óta az internetfelhasználók száma.

Mobiltelefonról legtöbben a Google által keresnek rá valamire, a kereső 61%-os részesedéssel bír, a Yahoo! 18%-ot tudhat magáénak, míg az MSN Search 5%-al áll a harmadik helyen.

Egy másik tanulmány szerint, amelyet a Nielsen Online készített, az online vásárolók fele először valamilyen keresőben keresi ki az általa érdekelt terméket.

Keresőmotorok toplistája
Google www.google.com 62% (35%-os növekedés)
Yahoo! Search http://search.yahoo.com/ 17% (3,4%-os csökkenés)
MSN Search www.live.com 9,7% (30%-os növekedés)

Vezet Kínában a Baidu.com
Annak ellenére, hogy a Google-nak nehézségei vannak a kínai piacon, a társaság egy éves tárgyalás után bevásárolta magát a baidu.com keresőt üzemeltető cégbe. A baidu.com naponta 50 millió felhasználót szolgál ki, piaci részesedése Kínában eléri a 70%-ot.

Szólj hozzá!

Címkék: web internet

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr16616829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása