HTML

Friss topikok

Fergeteges koncertet adott az Iron Maiden a Szigeten

2008.08.13. 10:23 bellini

Közel kétórás, fantasztikus látványelemekkel tarkított koncertet adott az Iron Maiden a Sziget nulladik napján. Este nyolc óra körül a Sziget Nagyszínpadának előtere egy heringes dobozhoz hasonlított, annyi rajongó várta a brit heavy metal egyik legnagyobb klasszikusának fellépését, pedig ekkor még több mint egy óra volt hátra a koncert kezdetéig. Kilenc óra után néhány perccel a színpad minden átmenet nélkül fényárba borult, és Bruce Dickinson rákezdett az Aces high című klasszikus számra. A kor és forróság ellenére az Iron Maiden fantasztikus közel kétórás koncertet adott, amelyből csak a ráadás körülbelül negyedórát tett ki.
 
A rockparádé alatt a nézők fantasztikus színpadi effektusokban gyönyörködhettek, a Number of the Beast alatt például egy izzó szemű, ködtől övezett ördögfigura gördült be a színpadra, míg a klasszikus Rugme of the Ancient Mariner alatt a háttér egy kísértethajót testesített meg. A Fear of the Dark közben pedig sötétbe borult a színpad.

Többször is feltűnt a metal zene talán legismertebb figurája, Eddie, aki egyrészt a színpadképeken pózolt fáraóként, illetve a XIX. századi brit katonák vörös egyenruhájában a koncert zárásakor, a ráadás számok alatt pedig foszlott gyolcsokba bugyolált óriási múmiaként lebegett be a színpad fölé, valamint a Somewhere in Time borítójáról megismert, legalább négy-öt méter magas futurisztikus figuraként sétált be.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: koncert buli énekesek együttesek sziget2008

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr84613852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása