HTML

Friss topikok

Kengurukkal mentenék meg a környezetet ?

2008.08.12. 15:15 bellini

Az üvegházhatású gázok csökkentésére igencsak könnyű módszer agyaltak ki az ausztrál kutatók: a szarvasmarhahúst kengurúhúsra cserélnék, ezzel pedig csökkentenék a gázok kibocsájtását.

Olvashattunk már arról, hogy a szarvasmarha és juh emésztése során kibocsájtott metán gázok nagyobb mértékben károsítják a környezetet, mint a szén-dioxid.

Mellesleg a kenguruk által kibocsájtott metán gáz gyakorlatilag elenyésző, mert emésztési rendszerűk teljesen másképpen működik, mint a szarvasmarháé.

George Wilson, az Australian Wildlife Services munkatársa, arra buzdit, hogy szarvasmarha és juhtenyésztés helyett az ausztrálok térjenek át a kenguru tenyésztésére.

Wilson szerint a kenguruk emésztési rendszere olyan organizmusokat tartalmaz, amelyek sokkal barátságosabban viselkednek a környezettel szemben. Csak Ausztráliában a metángáz kibocsájtás 11%-át a szarvasmarhák és a juhok okozzák.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr63612615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: big data training london 2019.01.15. 02:58:03

Pornóképek cenzúrázva - 2perc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása