HTML

Friss topikok

A Nokia és a Qualcomm új megállapodást írt alá

2008.07.28. 18:13 bellini

A Nokia (NYSE: NOK) és a Qualcomm (Nasdaq: QCOM) bejelentette, hogy új megállapodást írtak alá, amely számos szabványt, mint például a GSM, az EDGE, a CDMA, a WCDMA, a HSDPA, az OFDM, a WiMax, az LTE és más technológiákat is érint. A megállapodás eredményeként a két vállalat közötti minden peres ügyben megegyezés születik, beleértve a Nokia Európai Bizottságnál tett panaszának visszavonását.

Az új, 15 évre szóló megállapodás értelmében a Nokia licencet kapott az összes Qualcomm szabadalom használatára a Nokia mobilkészülékekben és a Nokia Siemens Networks infrastrukturális berendezésekben. Emellett a Nokia beleegyezett, hogy egyik szabadalmát sem fogja közvetlenül a Qualcomm ellen használni, ami lehetővé teszi, hogy a Qualcomm integrálja a Nokia technológiáját a Qualcomm chipkészletekbe. A megállapodás pénzügyi szerkezetének részét képezi egy azonnali összeg kifizetése, valamint a folyamatban levő, esedékes szabadalmi díjak megfizetése a Qualcommnak. A Nokia beleegyezett, hogy több szabadalom tulajdonjogát átengedi a Qualcomm-nak, közöttük olyanokét is, amiket kulcsfontosságúnak mondanak a WCDMA, a GSM és az OFDMA technológiákhoz. A konkrét feltételek titkosak.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás igen pozitív az iparágra nézve, amely lehetővé teszi, hogy a piac hasznát lássa az innovációnak és az új technológiáknak – mondta el Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia Corporation vezérigazgatója. – A megállapodás pozitív pénzügyi hatása a Nokia eredeti várakozásain belül van, és teljes mértékben tükrözi vezető pozíciónkat a szellemi tulajdon és piac területén.”

„Nagyon örülök, hogy ez a fontos megállapodás létrejött közöttünk – mondta Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatója. – Az új licenc-megállapodás feltételei, beleértve a Qualcommnak juttatott pénzügyi és egyéb értékeket, erős szellemi tulajdonbéli pozíciónkat tükrözik számos jelenlegi és következő generációs technológia területén. Ez a megállapodás több területen is kikövezi az utat a két vállalat közötti különleges lehetőségek számára.”

Szólj hozzá!

Címkék: mobil kütyü

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr97589692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása