HTML

Friss topikok

Oroszország harcba száll az emo stílussal

2008.07.25. 14:15 bellini

Az orosz hatóságok egy olyan törvénytervezet kidolgozására készülnek, mely megtiltaná az emo stílust, ezzel pedig cenzúráznák az ilyen jellegű siteokat és öltözetet.

Nem tetszik az orosz hatóságoknak az emo stílus, ezért egy olyan törvénytervezetet akarnak behozni, mely megtiltaná a stílust, betiltanák az ilyen témájú honlapokat, és megtiltanák az emos és gótikus öltözetek viselését az iskolákban és a hivatalos épületekben.

A törvénytervezetet azután kezdték el kidolgozni, miután sok politikus szerint az emo stílus depresszióba kergeti a fiatalokat, a stílus képviselői hajlamosabbak az öngyilkosságra is, adja hírül a New Musical Express.

A törvénytervezetet múlt hónapban mutatták be az orosz parlamentben, ahol a kritikusok szerint az új trend negatívan befolyásolja a fiatalokat, bátorítja az antiszociális viselkedést és az öngyilkosságot.

Az emo stílust követő fiatalt úgy írták le mint aki fekete ruhában jár, piercinget visel, festet haja van, és olyan bretont visel, mely fél arcát eltakarja, adja hírül a brit The Guardian.

Múlt hétvégén több tüntetést is tartottak Oroszországban, az "emo kids"-ek. Krasnoyarskban, Szibériában, ahol a törvény már életbe lépett, a tüntetők "Egy totalitárius állam bátorítja a hülyeséget" felirattal járták az utcákat.

Dmitry Gilevich, a MAIO csapat tagja elmondta: "Az érzések kifejezését nem tiltja a törvény."

Az oroszországi események a Nagy-Britannia-i eseményeket követik, amikor a My Chemical Romance csapat rajongói azért tüntettek a brit The Daily Mail székháza előtt, mert a magazin egyik cikkében összhangba hozta az emo stílust az öngyilkossággal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr89585303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása