HTML

Friss topikok

HAMAROSAN INDUL A CAMPUS FESZTIVÁL!

2008.07.17. 16:00 bellini

A debreceni Campus Fesztivál méreteivel és tíznél is több programhelyszínével Kelet-Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja! A július 23-án kezdődő rendezvény négy napon át száműzi a Vekeri-tó környéki rovarokat, helyettük színvonalas koncerteket, humoresteket, közéleti fórumokat, sportrendezvényeket, közönségtalálkozókat és filmvetítéseket ígér a fesztiválozóknak.

Újra város a városban
Az elmúlt évek nagy sikerű Vekeri-tavi szereplései után az idén is tiszteletét teszi a FOKKVáros a fesztiválon. Játék, pihenés, kultúra, mozgás, varázslat. Kapocs a világhoz és önmagadhoz. A FOKKVáros kicsit más, mint a többi. A FOKKVárost a FOKK Egyesület építi fel, hogy legyen hol lenni, akár egész nap. A programok között lesznek koncertek, retro-partik, kulturális rendezvények, divatbemutatók és persze hejehuja, dínomdánom, ahogy egy igazi fesztiválos szereti.

Játékfesztivál
A "fokkvárosi" nép részt vehet "víziló-legeltetésen", a legszebb gólyatáboros élmények sem maradnak ki, sőt a "technikai sportok" szerelmeseire is gondoltak a szervezők, természetesen "fokk-módra"! Retrorajongóknak jön a fanatikus Bud Spencer- és Terence Hill-találkozó! Ne feledkezzünk meg a boldog pillanatokról sem: a házasságkötő sátorban a korábbi évekhez hasonlóan bárki bárkivel összeadathatja magát a fesztivál idejére vagy akár örökre is.

Hagyomány és egyben rekordkísérlet!
A lufieregetés szokása egyidős a FOKKvárossal. Péntek éjfélkor mintegy ezer világító "miniballon" indul el Föld körüli pályáján, hogy idén is az égbe emelje alkalmi gazdája halkan elsuttogott kívánságát. A látvány önmagáért beszél!

FOKKvárosi programok részletesen >>

Blogőrültek a Campus Fesztiválon!
Komoly infrastruktúrával és több helyszínnel várja az internetfüggőket a Campus Fesztivál. Míg a kitűnően felszerelt internetbázis az éjjel-nappali monitorfüggőséget hivatott csillapítani, addig a Café Magenta színpadán a világháló hazai "királyait" nézhetjük meg: ott lesz Bruti, Sixx valamint a Blog.hu és az Index promines bloggerei.

Dumafesztivál a Pódium Sátorban
Közéleti témák és poénözön váltogatják egymást a három napon át üzemelő Pódium sátorban este 10-ig, ahol 23 órától a "campus mozi" ülteti le az érdeklődőket. A Pódium Sátor parádés előadásain a Stand Up Dumaszínház humoristái nyomják majd a poénokat.

Aranymosók és környezetvédők
A Campus Fesztiválon jelen levő csaknem félszáz civil szervet programjai hasznos és figyelemfelkeltő témákat boncolgatnak, napközben játékos aktivitásokkal hívják fel a társadalom jelen gondjaira és megoldásra váró fontos problémáira a figyelmet. Persze a komoly témák mellett a könnyedebb műfaj is képviselteti magát.

Hazai pályán a Tankcsapda
A zenei kínálat igen változatos, a hat zenés színpadon minden műfaj jól elfér, legyen az a zúzós metált játszó Neck Sprain, a hazai elektronikus zenét megújító és underground dívákkal érkező Zságer Balázs vagy a Klárikát ölelgető Korda Gyuri. És akiket talán semmiképpen nem érdemes kihagyni az a már-már slágereket muzsikáló Quimby, az állandó poénkodó Irigy Hónaljmirigy vagy a fiatal trombitás, Barabás Lőrinc, aki részben klasszikus jazzen nevelkedett zenészeket, részben pedig rappereket gyűjtött maga köré! A több mint kétszáz zenekar fellépése nonstop szórakozást jelent, egy pedig ezek közül úgy tűnik mindent, visz!

A Tankcsapda végre ismét hazai pályán zenél, amit méltóképpen kívánnak megünnepelni a debreceni rockerek! A közel kétórás műsoridő felejthetetlen fény- és hangtechnikával párosul, és az eddig csak önálló nagy koncerteken látható pirotechnika sem hiányozhat majd.

"Nehéz, ugyanakkor felemelő érzés Debrecenben vagy jelen esetben kicsivel mellette a Vekeri-tónál játszani" - nyilatkozta Lukács Laci, a frontember, majd így folytatta: "Nehéz, mert a sok ismerős és barát miatt jobban koncentrálunk a bulira, ugyanakkor azért felemelő, mert a legnagyobb energiát mindig idehaza kapjuk a közönségtől!"

Verskommandó
A Campus Fesztivál szervezői versírópályázatot hirdettek, melyre eddig több mint száz "költeménykezdemény" érkezett! A jelentkezőknek 4-8 soros verseket kellett írni azzal a feltétellel, hogy mindenképpen szerepelnie kell benne a Campus Fesztivál kifejezésnek, illetve a felsoroltakból még egy szabadon választott szónak: körömvirág; betűleves; fülkürthurut; dugóhúzó; köhögőgomb; nokedli; Loki; szakács; villamostargonca; zugivó. A jelentkezők verseik július 26-án életre kelnek a Café Magentában, méghozzá Németh Kristóf színművész előadásában!

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert buli nyár fesztívál

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr76572848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása