HTML

Friss topikok

Egyre jobban érdekli a fiatalokat a szex

2008.07.17. 18:34 bellini

Egy Nagy-Britanniában elvégzett kutatás során, melyben arra keresték a választ, hogy mivel töltik szabadidejüket a fiatalok, kiderült, hogy tízből egy fiatalnak már volt szexuális jellegű beszélgetése internet használás közben.

A tanulmány fényt derített arra is, hogy a brit fiatalok, akik nyitottabbak az új technológiák iránt, sokszor hazudnak szüleiknek azért, hogy felnött tartalmú internetes oldalakat nézhessenek és hogy idegen emberekkel beszélgethessenek.

A Mobile Life éves tanulmány alapján a 11 és 18 éves fiatalok 11%-a folytatott már szexuális témájú beszélgetést az interneten, míg 28%-uk vallotta be, hogy böngészett már felnőtt tartalmú oldalakat. A legtöbben azzal áltatják szüleiket, hogy a házifeladatot készítik el számítógép előtt.

A 6.000 személyt felmérő kutatás a brit és amerikai fiatalok között is különbséget fedezett fel. Míg a brit fiatalok 53%-a kommunikál webcamerán keresztül, addig az amerikai fiatalok csupán 18%-a veszi igénybe ezt a kommunikációs eszközt.

Tanya Byron, a kutatásban részt vett orvos, felhívja a szülök figyelmét, hogy figyeljenek oda jobban gyermekeik tevékenységére. Byron szerint a szülőknek kötelességük felhívni a fiatalok figyelmét az interneten leselkedő veszélyekre.

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr17573092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása