HTML

Friss topikok

BOBAN & MARKO MARKOVIC ORKESTAR

2008.07.14. 15:47 bellini

Egy 20 éves múltra visszatekintő rézfúvós zenekar arra vállalkozott, hogy meghódítja a világot. A dél-szerbiai Vladicin Hanban él az a 13 muzsikus, akiket az elmúlt 12 évben egyáltalán nem lehet megkerülni Szerbiában, az elmúlt 5 évben Magyarországon, és 3 éve Európában sem. Nincs olyan ország, ahol ne nyűgöznék le a közönséget energikus, virtuóz előadásmodorukkal, eufórikus koncertjeikkel - legyen a helyszín Spanyolország vagy netán Oroszország. Mégis a kedvenc ország Magyarország, talán azért is, mert az első koncertsikerek ide kötik őket. 2008. augusztus 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ismét megmutatják, mit tudnak. Sztárvendég: Palya Bea!

Boban Markovic már fiatalon arról álmodozott, hogy híres trombitás lesz, muzsikálva végigjárja a világot. Az előzmények is azt sugallták, hogy ez lehetséges, mivel Boban nagyapja a legendás Pavle, a szerbiai királyoknak is muzsikált. Apja úgyszintén zenekarokban élte le az életét, így már 7 éves korban az apja megszerettette Bobannal a trombitát, mely a mai napig elválaszthatatlan kelléke mindennapjainak. A hagyományt csak erősíti, hogy Boban a cigányok legendás ünnepén - Djurdjevdán napján - született, május 6-án.

Szerbiában több mint 15 éve ők a legnépszerűbb rezesbanda. Ezt a népszerűséget elsősorban a gucsai fúvóstalálkozón szerzett díjaknak köszönhetik: ott az igazi győzni, mivel általában 40 zenekar közül kerül ki a legjobb - és Boban már mindent megszerzett ott, ami megszerezhető.

A legjobb zenekar, a legjobb trombitás, illetve 1995-ben a trombita mestere címet is megkapta. E sikereket csak tetézte, hogy résztvehetett az Underground és az Arizonai álmodozók című Kusturica filmekben is, mint zeneszerző Goran Bregovic-csal közösen. Boban több filmzenét is készített még Ljubisa Samardzical, dolgozott együtt Lajkó Félix hegedűvirtuózzal, Frank London's Klezmer Brass All Stars-zal is. Több portéfilm is készült Bobanról és zenakaráról, melyeket filmesztiválokon vetítettek.

A kivételes élménynek ígérkező koncertre jegyek kaphatók a Ticketpro hálózatában.

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert buli

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr8567746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása