HTML

Friss topikok

Seal a Petőfi Csarnokban

2008.07.11. 12:16 bellini

A háromszoros Grammy-díjas angol popzenész, Seal lép fel kedden a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán 14 állomásból álló, System 2008 Tour elnevezésű nemzetközi koncertkörútjának keretében. A koncerten a korábbi slágerek mellett felhangzanak számok az énekes legutóbbi albumáról, a tavaly ősszel megjelent Systemről. A lemezen 11 szerzemény szerepel, melyek közül az első kislemez és videoklip az Amazing című dalból készült. Seal az album stúdiómunkálatai során Stuart Price-szal dolgozott együtt, aki Madonna utolsó sikeres albumának volt a producere. A koncertkörút június 28-án kezdődött Észtország fővárosában, Tallinban, a július 15-i magyarországi fellépésre pedig a szlovén fővárosból, Ljubljanából érkezik az énekes.
 
A budapesti koncert után egy nap kihagyással németországi rajongóit örvendezteti meg Lipcsében, majd egy luxemburgi előadás után Londonban fejezi be sorozatát július 21-én.

Budapesti koncertje előtt Seal a koncertszervezőktől kívánságlistáján mindössze annyi kért, hogy biztosítsanak számára, zenekarának és a turné többi tagjának három kényelmesen, ízlésesen berendezett szobát. Saját öltözőjébe teakészítő szettet rendelt forralóval, csészével és különböző teafüvekkel, gyógynövényes, fekete, zöld, piros és gyümölcsteákkal, mivel ő maga készíti teáját.

Seal pályafutása 17 évvel ezelőtt kezdődött Londonban, azóta az énekes három Grammy-díj büszke tulajdonosa: az 1996-os gálán az év felvétele, az év dala és az év férfi előadója trófeákat is megkapta Kiss From a Rose című daláért. Az előadó és zeneszerző több mint 15 millió albumot adott el világszerte. Első nagy sikerei a 90-es években születtek, amelyek közül a Kiss from the Rose című dal mellett a Killer és a Crazy című slágerek emelkednek ki.

A 45 éves londoni születésű popsztár, aki nigériai és brazil ősökkel büszkélkedhet, és 15 éve Los Angelesben él, három évvel ezelőtt a Papp László Budapest Sportarénában mutatkozott be a magyar közönségnek.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert hír buli

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr44563609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása