HTML

Friss topikok

Otthoni munka: sikeresebb karrier

2008.07.08. 13:12 bellini

A Pennsylvania Egyetem egyik kutatócsoportja egy kutatást adott ki, melynek témája az otthoni munka volt, és melyben arra keresték a választ, hogy milyen hatásokkal vannak a munkaadókra és az alkalmazottakra az otthon elvégzett feladatok. A tanulmány során 13.000 alkalmazottat kérdeztek meg.

Ha alkalmazott vagy biztos gondolkoztál már azon, hogy szívesen otthagynád az irodát, egy jobb, kényelmes otthoni munka ellenében. A kutatók füliről hegyére áttanulmányozták a lehetőségeket és a következőket vonták le:

1. A szabadsággal semmi sem pótolható

Otthon dolgozva magad döntheted el, hogy mit és mikor csinálsz. Sőt, nem kell adott órában kelned, a legfontosabb mégis az, hogy nem kell szembesülnöd a csúcsforgalommal. Az utazással eltöltött időt alvásra fordíthatod, vagy éppen dolgozhatsz kényelmesen az ágyból, nem beszélve arról, hogy a szüneteidet te magad állíthatod be.

2. Jobb kapcsolat a családtagokkal

Azoknak akiknek már családjuk is van, az otthoni munka kitűnő lehet, főleg ha jelenlegi munkahelyükön a túlórázás egy megszokott folyamat. Ezzel a féltékenységek is elkerülhetőek, hiszen ha otthon látja párod, hogy nyakig ülsz a munkában jobban elhiszi mintha ismét lemondtad volna a közös vacsorát.

3. Maximális termelékenység

Otthon dolgozva sokkal relaxáltabbak vagyunk: dolgozhatsz pizsamában, az ágyban fekve, akár pucéran is ha ez sokkal jobb teljesítést eredményez, hallgathatod maximális erősséggel a kedvenc zenéidet... szinte bármit csinálhatsz, amit egyébként egy irodában nem. Mindezek pedig elősegítik a hatékonyabb munkát.

4. Ha hetente 1-2 napot dolgozol otthonról, kapcsolatod kollégáiddal és főnökeiddel jó marad

A kutatok arra is fényt derítettek, hogy aki 2 napnál többet dolgozik otthon javul személyes teljesítőképessége, de rosszabbodik a kapcsolata az ügyfelekkel, ezért a kutatok azt javasolják, hogy legfeljebb 2 napot dolgozunk otthon egy héten.

5. Mindenki boldog

Ha otthon dolgozol nem kell szembesülnöd az irodában felgyűlt feszültséggel, mások megjegyzéseivel sem kell törődnöd. Biztos észrevetted, hogy hétvégén mindenki sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, ez a hatás érhető el ha otthonról végzed a munkádat.

A kutatok szerint aki otthonról dolgozik sokkal kevesebbszer gondol arra, hogy felmondjon munkahelyén, mint irodában dolgozó társaik.

Természetesen az otthoni munkának vannak hátrányai is, de a tanulmány most kimondottan az előnyeivel foglalkozott.

Szólj hozzá!

Címkék: média blog blabla érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr90558753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása