HTML

Friss topikok

A lakosság csupán 3%-a hasznosítja újra a mobiltelefont

2008.07.08. 12:28 bellini

Egy nemrég, világszinten elvégzett kutatás során, melyet a Nokia adott közzé, kiderült, hogy a lakosság csupán 3%-a hasznosítja újra a mobiltelefon készülékeket. Négy emberből háromnak meg sem fordul a fejében újrahasznosítani a készülékeket, míg a megkérdezettek fele nem is tudta, hogy ez egyáltalán lehetséges.

A tanulmány során 6.500 embert kérdeztek meg 13 országból, melyek között Finnország, Németország, Olaszország, Oroszország, Svédország, Nagy Britannia, az Arab Emirátusok, az USA, Nigéria, India, Kína, Indonézia és Brazília is szerepelt. Ezzel a kutatással a Nokia arra volt kíváncsi, hogy a felhasználókat mennyire érdekli az újrahasznosítás és hogy tudják egyáltalán, hogy léteznek ilyen újrahasznosítási programok.

"A kutatás eredménye jól tükrözi, hogy a készülékek miután befejezték pályafutásukat, nagyon kismértékben kerülnek újrahasznosításra. Sok ember nem is tudja, hogy a készülékek újrahasznosíthatóak, és azt sem tudják, hogy ilyen esetben mi az eljárás." - nyilatkozta Markus Terho, a Nokia munkatársa.

A tanulmány jól rávilágít arra, hogy miközben egy ember élete során 5 mobiltelefont használt el, ezekből szinte egy sem került újrahasznosításra. A megkérdezettek 3%-a vitte el régi telefonját újrahasznosításra. Ennek ellenére nagyon kevés régi készüléket - 4% - dobnak a szemétbe.

A megkérdezettek 74%-a vallotta be, hogy nem érdekli az újrahasznosítás, miközben 72%-uk véli, úgy, hogy ez fontos lenne a környezetre nézve.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil kutatás kütyü nokia

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr37558664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása