HTML

Friss topikok

Hogyan válasszuk dezodort

2008.07.07. 14:00 bellini

Fontos kellőképpen megválasztani a mindennapi dezodorunkat, ha hatékonyan szeretnénk fellépni a kellemetlen szagok ellen. De a nagy választék közül mégis melyiket válasszuk ?

Az izzadás egy normális és természetes folyamat. Izzadással a testünk képes megtartani a normális hőmérsékletét (37 Celsius fok). Az izzadás nagymértékben akkor fordul elő, ha megterhelő munkát végzünk, vagy tűző napon állunk. De előfordulhat erős érzelmi hatásra is. Ilyenkor leginkább a tenyér és a hónalj környékén izzadunk.

Kellemetlen bűz: az izzadásnak magának nincs szaga. A kellemetlen illatot a bőrünkön élő baktériumoknak köszönhetjük.

A boltokban kapható izzadásgátlók kétfélék lehetnek. Vannak dezodorok, amelyek a kellemetlen illatok ellen védenek és vannak izzadás gátló szerek, amelyek meggátolják az izzadást.

Dezodor-típusok:

- spray, deo-stick vagy gél, a dezodorokat különböző kiszerelésben vásárolhatjuk meg. De mi a különbség a megannyi termék között ?

Spray-ek: lokális szinten meggátolják az izzadást. Használatukkal kellemes érzetet, felfrissülést érhetünk el. Ezek alkoholt vagy bizonyos száraz tartalmú púdert tartalmazhatnak, amelyek az izzadás ellen védik bőrünket. Napjainkban leginkább a kisméretű kiszerelés az elterjedt, így könnyebben hordozható.

Deo-Stick-ek, krémek: az ultra praktikus, esztétikus dezodorok sokkal jobban védenek az izzadástól, mint a spray tartalmú izzadásgátlók, mivel magasabb tartalomban tartalmaznak aluminiumsókat. Ezek legnagyobb előnye, hogy nem hagynak nyomot a ruhán.

Amikor dezodort választunk magunknak arra is figyeljünk oda, hogy tartalmaz alkoholt vagy sem. Az alkohol szárítja a bőrt, ezért ma már a legtöbb termékben elhagyták ennek használatát. Ha érzékeny bőrrel rendelkezünk, semmiképpen se használjunk alkohol tartalmú dezodorokat.

Legyünk arra is figyelmesek, hogy hónalj szőrtelenítés után ne használjunk alkoholtartalmú dezodort, mert kellemetlen égető érzést válthat ki a bőr felületén.

Hogy elkerüljük a kellemetlen szagokat fontos, hogy betartsuk az alapvető higiéniát, használjunk szappant és vizet, ezzel tudjuk legjobban eltávolítani testünkről a baktériumokat és a izzadtságot. Kerüljük a szintetikus és vastag anyagú ruhák viselését. Hordjunk természetes anyagokból készült ruhákat (gyapot, gyapjú) és ne felejtsük, hogy a sötét színek vonzzák a meleget.

Én most egy Mennen Speed Stick dezodort használok. Te milyen használsz ?

Szólj hozzá!

Címkék: blog egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr15557233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása