HTML

Friss topikok

Microsoft elismerés az Arcus Interactive Group-nak

2008.06.27. 12:53 bellini

Lezárult a Microsoft Certified Professional (MCP) kampány. A Microsoft innovációs díjjal tüntette ki a legnagyobb független hazai interaktív ügynökséget, az Arcus Interactive Group-ot.

Budapesten, a Best Western Lidóban került sor a diákokat és fejlesztőket érintő Microsoft által indított tanfolyamsorozatok és képzések záróeseményére.

Mivel a közelmúlt technológiai innovációi és az általuk teremtett új kompetencia-igény rendkívül gyorsan alakítja át a hazai szoftverfejlesztői ipart, a Microsoft szerint ma egyre több minősített fejlesztőre van szükség, akik egy iparilag elfogadott standard, az MCP szerint képesek részt vállalni az új fejlesztési projektekben. Az ünnepélyes eseményen Bátorfi Zsolt, a Microsoft vezető stratégiai tanácsadója számolt be az „újgenerációs” technológiákról, valamint az MCP vizsgák értékéről és a továbblépési lehetőségekről. Az eseményen került sor a KKV-k 2007-es innovációs díjátadására, ahol a Microsoft a “határontúli”, a “pénzügyi” és a “társadalmi szektorból” választotta ki a több száz beérkezett fejlesztési projekt közül a legjobbakat.

Innovációs díj az Arcus egy fejlesztésének

A “társadalmi szektor” kategóriában az Arcus Interactive Group “virtuális séta” alkalmazása nyerte el a Microsoft kitüntetését. A nagyszabású, világpremiernek számító fejlesztési projektet, a 2007-ben indították útjára, és a Szépművészeti Múzeum weboldalán enged bepillantást a múzeumi terekbe. A http://www.szepmuveszeti.hu/web/guest/virtualisseta oldalról jelenleg is letölthető alkalmazás olyan élményt ad, mint a számítógépes szerepjátékok. Külön érdekessége, hogy minden „valós időben” történik, tehát a látogatók nemcsak megtekinthetik a múzeum kiállítási tárgyait, hanem egymással is véleményt cserélhetnek, ún. avatarok segítségével. Az elismerésért járó innovációs díjat Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója nyújtotta át Toldi Györgynek, az Arcus Interactive Group IT és fejlesztési igazgatójának.

„Nagyon örülünk a megtiszteltetésnek és az innovációs díjnak – nyilatkozta Toldi György, majd hozzátette, hogy „hamarosan új, és ugyancsak rendkívül izgalmas fejlesztéseket indítunk közösen a Microsoft-tal”.
Az Arcus 2007. októberében került kiemelt partnerségi viszonyba a Microsofttal a Web Channel Campaign (WCC) programon belül, ami lehetőséget biztosít alakuló vagy már létező webfejlesztő, webdesigner és kreatív cégeknek, hogy a Microsofttal közösen lépjenek piacra, vagy fokozzák piaci jelenlétüket. Az együttműködés kiterjed technológiai és értékesítési területekre is annak érdekében, hogy a csatlakozók minél hatékonyabban ki tudják használni a Microsoft technológiai és üzleti lehetőségeit.

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr74541932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása