HTML

Friss topikok

A naptól is óvjuk hajunkat

2008.06.27. 08:37 bellini

A tengervíz, a medencék klór tartalma, de legfőképpen a napsugarak árthatnak nemcsak a bőrünknek, hanem a hajunknak is. A haj fakó lesz, elveszti fényességét, sőt hajhullás is kialakulhat..

Ha idén nyáron szép hajat szeretnél, egészséges étrendet kell tartanod, megfelelően kell ápolnod ha azt akarod, hogy a nap ne okozzon nagyobb károkat.

Az UV sugárzás rontja a haj kutikula minőségét, aminek következtében a haj veszít tartásából és rugalmasságából. Ezek mellett a fejbőrre is hatással lehetnek a napsugarak, károsítják a hajhagymákat minek következtében öregítik azt.

Használjunk napvédő samponokat

Ha azt szeretnéd, hogy a nap sugarai szépen tükrözzék hajad csillogását, nem szabad figyelem kívül hagynod a következő tanácsokat. Ne hiányozzon a fürdőszobából "after sun" típusú sampon, nap ellen védő hajbalzsam és a hajat védő spray.

Sajnos egy hosszú napon töltött nap után a védőréteg károsodhat ezért jó naponta kétszer is használni a fent említett termékeket. A szakértők szerint feltétlenül szükséges a hajat védő szerek alkalmazása, függetlenül attól, hogy az sampon, balzsam vagy pakolás, a hajnak szüksége van a védelemre és az ápolásra.

Természetes pakolások

Ugye azt már tudjuk, hogy a természetes készítmények kedvező hatással vannak szervezetünkre, sőt az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biotermékek előállítására. Az egyik leghasznosabb, és könnyen beszerezhető ilyen termék az ecet. Ha azt szeretnéd, hogy hajad csillogjon és színét is megőrizze tégy pár kanállal egy tál vízbe és utána öblítsd le jól. Ezt a módszer nagymamáink is sikeresen alkalmazták.

Az ecet mellett sok más, otthon is elkészíthető természetes pakolás is létezik. Egy nagyon egyszerű pakolás, az avokádó pakolás (fél érett avokádó, egy kanál olivaolaj, egy fél banán és egy tojássárgája). Az ebből készült pakolást fél órán át hagyjuk hatni a fejünkön, majd bő vízzel lemossuk.

Az egyenlő joghurt és aludttej keveréke erősíti a hajhagymákat és csillogást, selymességet kölcsönöz a hajnak. Ha fakó és töredezett a hajad készíthetsz agyagpakolást, de hatásosan alkalmazható az olivaolaj is, ami selymessé, egészségessé és rugalmassá teszi hajad.

Hogyan védekezzünk ?

- figyeljünk oda, hogy hajunkat ne érje a napsugárzás 10-15 óra között, amikor a nap a legjobban éget. Ha kilépsz a lakásból jó ha fejeden viselsz egy kalapot, sapkát vagy sálat.

- használj napvédő termékeket, használj "after sun" típusú samponokat, ami eltávolítja a sót, kémiai vegyületeket és a pórt a hajról.

- jó ha napozás közben, strandon olajos védőpakolást használsz. Az olajos struktúra visszaveri az UV sugárzást így a haj ellenállóbb lesz a napsugarakkal szemben.
 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr33541588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása