HTML

Friss topikok

Képregényhősök lettek a No Thanx-es fiúk

2008.06.26. 12:52 bellini

Jó hír a No Thanx rajongóinak: végre megjelenik a zenekar már oly nagyon várt új lemeze, rajta a dalszövegíró pályázat nyertes nótájával, az Eleven tűzzel. A Gépregény a fiúk egyöntetű véleménye szerint jobb, mint az előző korong, ráadásul teljesen egyedülálló. Borítója ugyanis egy képregény! Nem kell tovább várnia a No Thanx rajongóinak, július 2-án kerül a boltokba az új lemez, a Gépregény, amely a szombathelyi banda második, egyben legjobb albuma lett. A fiúk mindent megtettek, hogy a 14 dalból álló korong tökéletesen sikerüljön.

„Már többször meghallgattuk a fiúkkal, és mindannyian meg vagyunk elégedve. Az előző lemezt is szerettük, de ezen érződik, hogy már egy éve koncertezünk, sokat változtunk. Komolyabb témái lettek a daloknak, és mindegyik olyan jó, hogy a kedvenceket sem tudtuk kiválasztani!” A fiúk lemezét természetesen meghallgatta már Kisó, Erik kedvese is, sőt, a VIVA műsorvezetője már a felvételeknél is jelen volt.

„Orsi akkor is ott volt, amikor a demót vettük fel, és neki van is pár kifejezett kedvence – nevetett Erik, akinek sokat jelent, hogy párja mindenben támogatja. – De azt mondja, az egész lemez nagyon tetszik neki, bár az elsőt is szerette.”

A lemez azért is különleges, mert borítója egy igazi képregény.

„Elég sok lemezborítót láttam már, de ilyet még nem, nagyon érdekes. Különleges lesz, ahogy a dalok is!”

A lemez további érdekessége, hogy a rajongóknak is volt arra lehetősége, hogy egy daluk felkerüljön a Gépregényre. A heteken át tartó dalszöveg-író verseny győztesének slágergyanús szerzeménye is megtalálható a korongon, Eleven tűz címmel. A No Thanx tagjai és a szakmai zsűri – Tóth Tibi, Abaházi Csaba és a Zanzibáros Sidi – együtt választották ki a legjobbat.

A nyertes dalszöveg írója, Kidroller, azaz Papp Péter az Eleven tűz című szerzeményével nyerte meg a fiúk és a zsűri bizalmát, valamint a zeneszöveg.hu olvasóinak szavazatait.

„Fiatalon megismerkedtem a zenével, a szövegírással. Több zenekarban énekeltem, gitároztam, és jelenleg is tagja vagyok két zenekarnak. Előfordult, hogy ismerős zenekaroknak írtam szöveget, de az is, hogy az asztalfióknak. Az ok, hogy jelentkeztem a versenyre, inkább a megmérettetés, és a kihívás volt, mint a zenekar ismerete, de talán ez koromnál fogva érthető. Persze, egy adott zene lüktetése mindig motiválónak kell, hogy legyen egy szövegíró számára.” – mondja magáról a 31 éves dalszerző.

A pályázatot elbíráló zsűri egyik tagja, Tóth Tibi szerint nem is volt kérdéses, melyik szöveg nyeri majd a versenyt.

„Elég egyértelmű volt, hogy az Eleven tűz című szöveg lesz az első. Amikor kiválasztottuk a három pályaművet, amelyek közül végül ez kapta a legtöbb szavazatot, azt néztük, hogy mennyire illik a számra a szöveg, és mennyire ütős a refrénje. Ebből a dalból mindenképpen lehet sláger!”

Szólj hozzá!

Címkék: magyar sztárok énekesek celebek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr81540381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása