HTML

Friss topikok

George Clooney és Brad Pitt Myanmar-i lakosokon segít

2008.06.25. 17:18 bellini

George Clooney és Brad Pitt ázsiai politikusokkal közösen kampányba kezdett melynek célja a lakosságot arra bírni, hogy nyomást gyakoroljon a diktatórikus rendszerre Myanmarban.

Geroge Clooney és Brad Pitt is bekapcsolódott abba a kampányba, melyet az amerikai Not On Our Watch szervezet kezdeményezett azzal a céllal, hogy az ázsiai hatóságok nyomást gyakoroljanak a Myanmar-i hatalomra, hogy az ottani lakosság segítséget kaphasson a Nargis ciklon által okozott pusztítások után.

A New York-i székhelyű Not On Our Watch szervezetben olyan neves színészek is aktivitást folytatnak, mint George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon. A szervezet segítő akciójának reklámjait Ázsiában fogják bemutatni, legfőképpen Jakartában.

"Myanmar szomszédok országai segíthetnek az áldozatoknak, hogy azok megkaphassák a sürgős segítséget." - hirdeti az egyik reklámkampány, melyet az ázsiai hatóságok nagy része, valamint Nobel díjasok is aláírtak. Az kezdeményezés támogató között van a Fülöp-szigetek volt elnöke, Corazon Aquino, a Nobel díjas Shirin Ebadi és a volt cseh elnök, Vaclav Havel is.

A kampány szerint a Myanmar-i diktatúra több ezer ember életét veszélybe sodorj, azzal, hogy meggátolja a segélyszervezetek munkáját a térségben.

A Myanmar-i ciklon május elején 138.000 áldozatot követelt Irrawaddy térségében, derült ki az ország hivatalos közleményéből, míg Amerika szerint csaknem 2,4 millió embernek lenne szüksége segítségre. A Myanmar-i hatóságok megtiltották a nyugati országoknak az országba való belépést, azonban 250 Délkelet-ázsiai Szövetségi tag beléphetett Myanmarba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr90539143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása