HTML

Friss topikok

Tíz amerikaiból kilenc hisz Istenben

2008.06.24. 12:43 bellini

Kilenc amerikai a tízből hísz Isten létezésében és nyolc amerikai a tízből hísz a csodákban, derült ki egy tanulmány alapján, melyet a Pew készített nemrég.

Nagyobb azoknak az amerikaiaknak a száma akik a menny létezésében hisznek, mint azoknak akik a pokolban - 74% szemben a 59%-al, a legtöbben toleránsak a megbocsájtással és megbánással szemben.

Az amerikaiak csaknem 70%-a hiszi azt, hogy a vallásosságnak köszönhetően elnyerik az örök életet. 60%-uk szerint Isten egy olyan lény, akivel személyes kapcsolatot alakíthatnak ki, háromnegyede pedig, nagyrészt zsidók és hinduk, úgy gondolja, hogy Isten egy személytelen erő.

Az amerikaiak 75%-a azt mondta, hogy hetente legalább egyszer imádkozik. A tanulmány, melyben csaknem 35.000 embert kérdeztek meg, figyelembe vette a politika és a vallás közötti viszonyt is. A mormonok a legkonzervatívabbak, míg a legtöbb zsidó, hindu és buddhista baloldali, derült ki a tanulmányból.

Szólj hozzá!

Címkék: hír érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr93536770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása