HTML

Friss topikok

JÓTÉKONYKODTAK A KISALFÖLD MUSIC FEST SZTÁRJAI

2008.06.17. 18:42 bellini

Június 19-én, csütörtökön startol Győr nyárindító fesztiválja, a Kisalföld Music Fest 2008. A napokban került a rendezvény sajtótájékoztatójára Győrben, a Xantus János Állatkert mögötti Elektromos Sportpályán. A fesztivál házigazdáin és a támogatók képviselőin túl a fellépő művészek is jelen voltak az eseményen Dobrády Ákos és Inti (az egykori TNT tagjai), Balázs Fecó énekes, a Bon-Bon zenekar és a győri különítmény, az Auróra zenekar.

A tűző melegben, a hideg sörök árnyékában köszöntötték a sajtó képviselőit és a fellépő művészeket a Kisalföld Music Fest szervezői. Elsőként Dobrády Ákost, akit a fesztivál arcának választottak a szervezők. Kiemelte, hogy a rendezvény nyertesei a gyerekek lesznek, elsősorban a Petz Aladár Megyei Kórház Gyermekosztálya, mely a fesztivál bevételéből kap támogatást. Emellé az ügy mellé állt ő is egykori csapattagjával, Intivel együtt, amikor igent mondtak a három éve búcsúkoncertet adó zenekarukkal, a TNT-vel a mostani felkérésre.

Ákos után Marczali Zoltán a Kisalföld Music Fest szervezője elmondta, hogy már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne a kérdés: ha a környező városokban már hagyományosan sikeres könnyűzenei fesztiválokat rendeznek, miért ne lehetne egy ilyen rendezvény Győrben is? Innen jött az ötlet. Példaértékűnek nevezte azt az összefogást, mely jellemzi a közös munkát, a támogatók a szervezésben résztvevők és a művészek között.

Dél körül a fellépők ellátogattak a megyei kórház gyermekosztályára, ahol ajándékokat adtak át az osztályon gyógyuló kicsiknek. Jó volt látni a beteg kisgyermekek arcán kicsattanó örömöt, amikor találkoztak az ismert előadókkal, akikkel együtt játszhattak egy rövid ideig. A Bon-Bon zenekar is ellátogatott a lurkókhoz. Szolnoki Péter örömét fejezte ki, hogy fellépnek a fesztiválon csakúgy, mint kollégái és örömmel jöttek el a kórházba megajándékozni a gyermekeket.

"Mindig elszorul a szíve az embernek, és eszébe jut a gyerekkora" - monda Balázs Fecó, aki ő maga is elég sokat töltött kórházban fiatal korában, és hozzátette: "Ha az ember egy kis örömöt tud becsempészni a kisemberek hétköznapjaiba, akkor már megérte ellátogatni hozzájuk."

A rendezvényről röviden...

A zenei kínálat még az elmúlt évekéhez viszonyítva is kiváltképp színvonalasnak mutatkozik, a népszerű zenekaroktól elvárható magas színvonal mellett bizonyára az élő koncertek varázsa is növelni fogja a várható nézőszámot. A fiatalok által kedvelt pop- és rockzenei előadókon - TANKCSAPDA, DOBRÁDY ÁKOS - TNT, MAGNA CUM LAUDE, BON-BON, BACK II BLACK - át az érettebb korosztály kedvenceiig - CHARLIE, KORÁL, R-GO - bezárólag széles palettáról válogathatnak a szórakozni vágyók. A fő irányvonalat jelentő könnyűzenei események mellett a családi programok várják az érdeklődőket, melynek lebonyolításának érdekében a fesztivál együttműködik a győri Gyermekek Házával és a jelentős múltra visszatekintő, világhírű, kultikus Mediawave-vel, amelyek segítségével a fesztivál színpadán üdvözölhetjük majd az Egyesült Államokbeli The Red Elvises zenekart.

A Kiskút-ligetbe látogatók a programok mellett belecsöppenhetnek a vidámparki forgatagba, de sportolhatnak és gasztronómiai csodáknak is szemtanúi lehetnek. Tovább színesíti az összképet, hogy a rendezvénnyel szomszédos Xantus János Állatkert és Vadasparkkal együttműködve olyan speciális lehetőséget biztosítanak a szervezők, hogy a rendezvényre ellátogató 12 év alatti gyermekek az állatkertet a rendezvény területe felől egy ideiglenes bejáraton keresztül ingyenesen látogathatják. Ez a kezdeményezés is egyedülálló, és nagyszerűen példázza a szervezők családcentrikus gondolkodását és törekvéseit.

A jegyárak országos összehasonlításban igencsak kedvező képet mutatnak. A napijegy csütörtökre és péntekre 2590 HUF, szombatra és vasárnapra 900 HUF. Az alacsony belépőárakat különböző lehetőségekkel még tovább lehet csökkenteni, mint például a hetijegyek megvásárlásával vagy a Kisalföld Hűségkártyával. A rendezők egyértelmű és szilárd elhatározása, hogy a kedvező árú belépőjegyek révén jelentős szórakozni vágyó tömeget vonzanak a vizek városába, Győr-Kiskútra.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr19525890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása