HTML

Friss topikok

Borlovaggá avatták Csiszárt és Vágót

2008.06.09. 13:56 bellini

Egy teljes hétvégére Budapestre költözött a Badacsony. A Városháza Parkot borosgazdák és a nedű szerelmesei népesítették be, húsz kiállító számtalan fajta borát és a régió gasztronómiai különlegességeit kóstolhatták meg az érdeklődők, volt minden, mi szem-szájnak ingere. A szórakozásról kiváló zenészek gondoskodtak, a nyitónap csúcspontjaként pedig borlovaggá avatták Vágó Istvánt és Csiszár Jenőt. A rendezvény csaknem hétezer látogatót vonzott, nyolcezer palack bor fogyott el.

 

Május 30. és június 1. között rendezték meg az első Badacsonyi Borfesztivált a fővárosban. A nyitónap különlegességeként borlovaggá avatták Csiszár Jenőt és Vágó Istvánt is. A két műsorvezető kiállta a Vinum Vulcanum lovagrend próbáját, két pohár nedű közül felismerte, melyik a társaság zászlós bora, így végül megszavazták a csatlakozásukat. A kvízmester elárulta: meggyőződése, hogy a magyar embernek bort kell innia.

 

„Végtelenül boldog vagyok, hogy idáig jutottunk, hogy a fővárosban bemutatkozik egy borvidék! A budapestiek is kezdik átérezni, hogy borban az igazság, és így is van: meggyőződésem, hogy a magyar tradíció, hagyomány a borhoz kötődik. Borlovagként missziómnak tekintem én is, hogy a magyarokat visszatérítsük a boriváshoz!”

 

Csiszár Jenő is büszkén csatlakozott a Vimum Vulcanum lovagrendhez.

 

„Szeretem a bort. Lassan harminc éve iszom már térségünk, a Balaton-felvidék borait. Meggyőződésem, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!”

 

Az első Badacsonyi Borfesztivál nagyon sikeres volt, csaknem hétezren látogattak ki a rendezvényre, amelyet hagyományteremtő célzattal rendeztek éppen Budapesten, a Városháza Parkban. A látogatók pincészetenként négyszáz, összesen körülbelül nyolcezer palack bort fogyasztottak, ez körülbelül hatvanezer pohár nedűt jelent. A Badacsonyi Borfesztivál szervezői elégedettek az eredménnyel, és bíznak abban, hogy a rendezvény valóban hagyománnyá válik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr95511135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása