HTML

Friss topikok

Elkezdődött a T-Mobile TOP Mountain Bike Maraton sorozata

2008.05.29. 09:44 bellini

A kerékpározás hívei egyöntetűen állítják: a maratoni kerékpárversenyek hegyi terepviszonyok között igazi kihívást, megmérettetést jelentenek. Persze nemcsak a gyakorlott bringázókra számítanak idén nyáron, a legnagyobb hazai kerékpáros szabadidő sporteseményen a T-Mobile Mountain Bike Maraton szervezői, a kezdőknek is lehetőséget adnak, akik a helyszíneken jelentkezhetnek a T-Mobile Természetjáró Kerékpáros túrára is.

A T-Mobile - a sokak számára vonzó szabadidős mozgalom és kerékpáros életmód elkötelezett híveként - 2004 óta nyíltan és deklaráltan népszerűsíti, segíti a kerékpáros mozgalmat, legyen szó évente megrendezendő városi biciklitúráról, vagy maratoni versenyről.
A kerékpár reneszánszát élő, sokakat vonzó sport, szabadidős tevékenység. Remélhető, hogy a T-Mobile közreműködésének köszönhetően egyre többen fogják felismerni előnyeit és erényeit, és az eddigi példák alapján idén is sokan vesznek majd részt a maratoni megmérettetéseken is.  Hiszen „a kerékpár egyszerre életmód és elkötelezettség. Aki kerékpározik, egyszerre saját magáért és a környezetéért is felelősséget érez.”
A rendezvényeken fontos szerepet kap a biztonság is. Az elmúlt években is több, a kerékpározás biztonságát erősítő program indult útjára. Iskolásoknak és még kisebbeknek különböző rendezvényeken, iskolai oktatásokon, játékosan igyekeznek a szervezők elmagyarázni, tudatosítani, hogy odafigyelés, bizonyos szabályok betartása nélkül a biciklizés veszélyes is lehet. Köztudott, hogy a bringások megfelelő bicikliút hiányában, a gyalogosok mellett a közlekedés legkiszolgáltatottabbjai közé tartoznak. Szomorú, hogy aki pedálozva indul munkába, az az elvárhatónál nagyobb rizikót vállal. Azonban amíg ez a helyzet nem változik, addig a biztonságos kerékpározás programja életeket menthet.
 

A T-Mobile jóvoltából ezért is jelenik meg fő üzenetként a biztonságos kerékpározás, a környezetvédelem, az egészséges és sportos életmód a TOP Maraton sorozat állomásain is.

A T-Mobile Top Maraton első futamára, Caprine Maraton Szilvásvárad

versenyre május 25-én került sor. Idén, a verseny előtt egy héttel már 1400-an jelentkeztek a megmérettetésre. A bringások hetedik alkalommal vágtak neki a Bükk ösvényeinek a Szilvásváradi Lovas Stadionból indulva.

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseménye a július 6-ai Duna Maraton. Az elmúlt években közel 9 ezer résztvevője volt a versenynek, több mint 100 ezren biztatták és éljenezték a versenyzőket a pályát övező településeken, a rajtnál és a célban.

Augusztus 3-án rajtol a Bükk Maraton mezőnye, az Eger mellett lévő Berva-völgyből. A 44 kilométeres rövidtáv teljesen tanuló, kezdő pálya, ezért azok is elindulhatnak, akik elsőre nem vállalják a hosszabb, technikásabb megmérettetést. „A legnagyobb kihívás a legmagasabb hegyen” – szól a verseny szlogenje az augusztus 31-én rendezendő Mátra Maratonnak.

A kezdők, a maratoni versennyel egyidőben mindhárom helyszínen részt vehetnek a T-Mobile természetjáró túrán – természetesen biciklivel. A hegyi ösvényeken szakavatott túravezető segíti azokat, akik közel 10 kilométert teljesítenek kényelmes, túra tempóban.
A versenyekről, rendezvényekről információk és beszámolók a T-Mobile WAP portálján, a T-Zones WAP-on és az intraneten olvashatók.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr45493004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása